avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata marire pensie alimentara

Buna ziua,
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat juridic in urmatoarea problema:
In anul 2005 am fost obligat la plata unei anumite sume pentru fiul meu minor.Acum, aceasta ma da in judecata in vederea majorarii acestei sume, dar eu sunt in imposibilitate de plata, intrucat de-alungul acestor 4 ani am achizitionat mai multe credite, a caror rate insumeaza 840 ron.Scazand suma ratelor eu raman cu aproximativ acelasi salariu de care beneficiam si in anul 2005.In plus eu am renuntat la partaj, cedandu-i toate bunurile comune, plus ca fosta sotie mai are sa-mi restituie aproximativ 10000 de ron dinr-un contract de imprumut pe care l-am autentificat la un notar public.
As dori sa stiu, daca suma ratelor este luata in calcul de instanta si daca iaceasta poate hotari aceasta marire?
Cel mai recent răspuns: anca_01980 , utilizator 00:47, 25 Ianuarie 2009
Daca ratele pe care le aveti au legatura cu copilul dvs, in sensul ca ati contractat acele imprumuturi pentru a achizitiona vreun bun pentru el, vor fi luate in consideratie; in caz contrar, instanta va analiza nevoile acestuia si, potrivit veniturilor actuale ale dvs. se va stabili o noua pensie de intretinere.
Faptul ca nu ati facut partajul, ca ar mai fi ceva datorii la fosta sotie, nu au relevanta in cauza, instanta analizand doar veniturile dvs, pensia avuta si cea cuvenita potrivit actelor. Pentru celalalte pretentii pot reprezenta obiectul unui proces separat de partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Multumesc mult, pentru raspunsul acordat.
Nu am de gand sa deschid un proces de partaj, intrucat fiul meu ii este incredintat fostei sotii, deci sunt de acord sa beneficieze de ele.
Ma gandeam doar la o forma sa nu-i mai dau alti bani in plus "de cheltuiala".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul unui apartament cumpărat prin prima casă înaintea căsătoriei: îl pot câștiga dacă fac dovada veniturilor din perioada căsătoriei? cosminache123 cosminache123 Buna ziua Am cumparat un ap prin programul prima casa, inaintea casatoriei, dupa aproximativ 2 ani am cunoscut pe fosta sotie cu care m-am si casatorit.In cei ... (vezi toată discuția)
Partaj helena76 helena76 In 2004 am achizitionat o casă cumpărată prin Legea 10,in rate cu avans 30%,urmând ca diferenta sa se achite in 15 ani.Avansul de 30% l-am achitat făcând ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! divorțat la notar. avem un apartament cumpărat ... dan19 dan19 Bună ziua! Divorțat la notar. Avem un apartament cumpărat cu prima casă, în 2015. Creditul este pe 30 ani. S-au plătit 5 ani. Fosta soție vrea sa o ... (vezi toată discuția)