Buna ziua,
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat juridic in urmatoarea problema:
In anul 2005 am fost obligat la plata unei anumite sume pentru fiul meu minor.Acum, aceasta ma da in judecata in vederea majorarii acestei sume, dar eu sunt in imposibilitate de plata, intrucat de-alungul acestor 4 ani am achizitionat mai multe credite, a caror rate insumeaza 840 ron.Scazand suma ratelor eu raman cu aproximativ acelasi salariu de care beneficiam si in anul 2005.In plus eu am renuntat la partaj, cedandu-i toate bunurile comune, plus ca fosta sotie mai are sa-mi restituie aproximativ 10000 de ron dinr-un contract de imprumut pe care l-am autentificat la un notar public.
As dori sa stiu, daca suma ratelor este luata in calcul de instanta si daca iaceasta poate hotari aceasta marire?
Daca ratele pe care le aveti au legatura cu copilul dvs, in sensul ca ati contractat acele imprumuturi pentru a achizitiona vreun bun pentru el, vor fi luate in consideratie; in caz contrar, instanta va analiza nevoile acestuia si, potrivit veniturilor actuale ale dvs. se va stabili o noua pensie de intretinere.
Faptul ca nu ati facut partajul, ca ar mai fi ceva datorii la fosta sotie, nu au relevanta in cauza, instanta analizand doar veniturile dvs, pensia avuta si cea cuvenita potrivit actelor. Pentru celalalte pretentii pot reprezenta obiectul unui proces separat de partaj.
Multumesc mult, pentru raspunsul acordat.
Nu am de gand sa deschid un proces de partaj, intrucat fiul meu ii este incredintat fostei sotii, deci sunt de acord sa beneficieze de ele.
Ma gandeam doar la o forma sa nu-i mai dau alti bani in plus "de cheltuiala".
Partaj
helena76
In 2004 am achizitionat o casă cumpărată prin Legea 10,in rate cu avans 30%,urmând ca diferenta sa se achite in 15 ani.Avansul de 30% l-am achitat făcând ... (vezi toată discuția)