avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

In 2004 am achizitionat o casă cumpărată prin Legea 10,in rate cu avans 30%,urmând ca diferenta sa se achite in 15 ani.Avansul de 30% l-am achitat făcând un împrumut bancar pe numele meu,fără a fi girant sau coplatitor sotul.In 2011 am divortat,copilul minor mi-a fost incredintat mie si am părăsit casa.Din motive financiare,am ales sa muncesc in strainatate,dar copilul a dorit sa se întoarcă in casa fostului sot.Din acel moment am intretinut copilul si timp de doi ani am trimis pe numele fostului sot ,o suma considerabila,pentru copil,achitare rate la banci(intre timp dosarele au fost transferate la firme de recuperare).Acum dupa 7 ani intentionez sa deschid actiunea de partaj.Copilul este major.Nu doresc restituirea in natura a imobilului,mi-am evaluat contributia la aproximativ 40 000 lei.Chiar daca am plătit datorii in cuantum dublu si aproximativ 60% din renovarile in casa le am facut din împrumuturi in nume propriu.Insa facturile(cele care exista)sunt toate pe numele fostului sot.Care acum îmi spune ca diferenta de bani a achitat-o doar el.As vrea sa stiu care sunt sansele mele in acest proces de partaj.
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 15:44, 27 Ianuarie 2018
Nu are relevanta faptul ca ati facut imprumuturi doar pe numele dvs. Atat timp cat ati fost casatorita se considera ca impreuna , sotii au achitat ratele la banca. Inteleg ca erati casatorita in 2004 cand ati cumparat casa, deci aceasta e bun comun 'La partaj se prezuma o contributie egala a fostilor soti > Cel care considera ca a contribuit mai mult decat celalalt sot , va trebui sa dovedeasca cu acte si martori acest fapt. Ce sanse aveti de a primi mai mult la partaj depinde de probele pe care le aveti si de corectitudinea judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Cum se pot clarifica anumite situații după divorț? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Doi foști soți (s-a divorțat la notar), cu 2 copii împreuna, au un contract de credit imobiliar împreuna. Unul din ei este debitor principal, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt in divort cristi m cristi m buna, ma numesc cristi m , am 29 ani si sunt din iasi azi am primit o citatie de la tribunal precum ca sotia mea divorteaza de mine, sa cad jos nu alta, e ... (vezi toată discuția)