avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Divorțat la notar. Avem un apartament ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Divorțat la notar. Avem un apartament cumpărat ...

Bună ziua! Divorțat la notar. Avem un apartament cumpărat cu prima casă, în 2015. Creditul este pe 30 ani. S-au plătit 5 ani. Fosta soție vrea sa o despagubesc cu 25000 euro. Cum procedez? Ce se întâmplă cu suma plătită pana acum și cu cea rămasă? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 24 Octombrie 2020
Si sa va ramana dvs. apartamentul?
Eu cred ca este mult ( acum depinde si de zona, amenajari...).
Sfatul meu este sa vedeti cat au costat amenajarile facute in timpul casatoriei precum si suma ratelor platite pana acum si sa-i oferiti jumatate din acestea... cu toate ca si doamna a locuit acolo toata aceasta perioada...
Plus ca trebuie vazut daca puteti ramane dvs. cu toata rata sau mai trebuie a aduceti un girant...
Nu mai spun ca o sa fiti dator inca 25 de ani, perioada in care se pot intampla multe...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa calculați tot ce va spus colegul, in plus adăugați in ce procent ati contribuit la plata ratelor si avansului.ar fi recomandat sa consultați un avocat sa va analizeze aceste calcule și pe urma veți putea ști care este suma pe care i-o datorați fostei sotii .
E corect să-i scad din cei 25000 partea ei care a rămas de platit, aproximativ 7000 euro și să-i înapoieze partea plătită pana acum, aproximativ 3000?

Antoanela Geaman a scris:

Trebuie sa calculați tot ce va spus colegul, in plus adăugați in ce procent ati contribuit la plata ratelor si avansului.ar fi recomandat sa consultați un avocat sa va analizeze aceste calcule și pe urma veți putea ști care este suma pe care i-o datorați fostei sotii .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara sa fie de acord si ea nu.si ma indoiesc ca va fi.calculul nu este asa simplu, contează cât ati participat amândoi la întreaga masa partajabila.
Oricum, nu asa se calculează.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Antoanela Geaman, Avocat
Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Si sa va ramana dvs. apartamentul?
Eu cred ca este mult ( acum depinde si de zona, amenajari...).
Sfatul meu este sa vedeti cat au costat amenajarile facute in timpul casatoriei precum si suma ratelor platite pana acum si sa-i oferiti jumatate din acestea... cu toate ca si doamna a locuit acolo toata aceasta perioada...
Plus ca trebuie vazut daca puteti ramane dvs. cu toata rata sau mai trebuie a aduceti un girant...
Nu mai spun ca o sa fiti dator inca 25 de ani, perioada in care se pot intampla multe...

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort cipriancipp cipriancipp buna seara,ma aflu in situatia de a deschide partaj dupa divort,bunurile fiind compuse dintr-un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 25 ani ,intrebare ce ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eu si cu sotia mea ne-am despartit de curand. avem ... FlagellumDei FlagellumDei Buna Ziua. Eu si cu sotia mea ne-am despartit de curand. Avem un apartament, cumparat prin credit bancar in urma cu 12 ani, al carui proprietar suntem amandoi. ... (vezi toată discuția)