avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire succesiune

Buna ziua,

Situatia e urmatoarea: bunica a decedat, mostenitori sunt tatal meu, si fratele lui. Am aflat ca fratele meu a facut o imputernicire pentru a-l reprezenta pe tatal meu, si succesiunea s-a realizat. Precizez ca tatal este intr-o stare de sanatate fizica si mentala precara. Fratele meu nu m-a consultat, deci ma aflu in fatza faptului implinit. Este posibil ca imputernicirea de a-l reprezenta pe tata in procesul de succesiune sa ii dea fratelui meu si dreptul de a administra (vinde) mostenirea tatalui?Ce metode legale am ca sa aflu ce si cum s-a impartit mostenirea de la bunica, si mai ales cum pot sa previn legal o posibila folosire abuziva a mostenirii tatalui meu, de catre fratele meu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 2 Octombrie 2012
Intai trebuie ss stiti ce alte mandate mai continea procura ....in afara de reprezentarea la succesiune putea sa l imputerniceasca sa faca partajul succesoral.....trebuie vazuta procura....daca procura mai continea si alte mandate trebuie ca tatal sa o revoce. Daca era numai pt dezbaterea succesorala inseamna ca mandatul a fost executat. Tatal dvs sa va faca o procura si sa ridicati in numele dansului copii legalizate dupa certificatul de mostenitor si daca s a facut si dupa partaj.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
ContSters250994, utilizator
Trebuie sa cititi certificatul de mostenitor sau hotararea judecatoreasca daca a avut loc un proces.
In aceste inscrisuri veti gasi ceea ce cautati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana g23 roxana g23 Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)