Situatia e urmatoarea: bunica a decedat, mostenitori sunt tatal meu, si fratele lui. Am aflat ca fratele meu a facut o imputernicire pentru a-l reprezenta pe tatal meu, si succesiunea s-a realizat. Precizez ca tatal este intr-o stare de sanatate fizica si mentala precara. Fratele meu nu m-a consultat, deci ma aflu in fatza faptului implinit. Este posibil ca imputernicirea de a-l reprezenta pe tata in procesul de succesiune sa ii dea fratelui meu si dreptul de a administra (vinde) mostenirea tatalui?Ce metode legale am ca sa aflu ce si cum s-a impartit mostenirea de la bunica, si mai ales cum pot sa previn legal o posibila folosire abuziva a mostenirii tatalui meu, de catre fratele meu. Multumesc.
Intai trebuie ss stiti ce alte mandate mai continea procura ....in afara de reprezentarea la succesiune putea sa l imputerniceasca sa faca partajul succesoral.....trebuie vazuta procura....daca procura mai continea si alte mandate trebuie ca tatal sa o revoce. Daca era numai pt dezbaterea succesorala inseamna ca mandatul a fost executat. Tatal dvs sa va faca o procura si sa ridicati in numele dansului copii legalizate dupa certificatul de mostenitor si daca s a facut si dupa partaj.
Succesiune
Lacd
5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune
roxana g23
Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)