avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare auto

Astazi mi-a fost ridicata masina. Am blocat 2 locuri de parcare, proprietate privata a unui complex rezidential, eu avand un loc inchiriat in acea parcare, iar cele 2 locuri blocate nefiind ocupate de catre cineva(n-au fost vandute sau inchiriate). Am fost nevoit sa parchez pe acea portiune deoarece nu aveam o alta alternativa, strada fiind ocupata de masinile locatarilor din respectivul complex, care nu si-au inchiriat sau cumparat loc de parcare. Ce sanse am de a-mi recupera paguba, in conditiile in care nu am fost de fata la ridicarea masinii, fara a bloca o cale de acces sau circulatia pe segmentul de drum?
Va rog sa ma consiliati in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: razvan02000 , utilizator 18:23, 3 Octombrie 2012
In conditiile in care ati ocupat fara drept legal spatiu cu destinatia de parcare in zona privata,pe cale de consecinta proprietarul spatiului a fost indreptatit sa solicite interventia organelor competente
Daca apreciati ca detineti probe temeinice,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia in termen de 15 zile de la comunicarea PV
poi poate un organ al statului sa ridice de pe un domeniu privat, loc de parcare in cazul meu, desi acel loc nu era inchiriat nimanui? in conditiile in care nu exista un alt loc in care sa pot lasa masina, strada fiind ocupata in totalitate de masinile locatarilor, din respectivul ansamblu...?! plus ca in pv de dispunere a ridicarii mi-a fost trecuta oprirea interzisa... practic nu am incurcat circulatia, nu am blocat accesul nimanui. Am lasat masina in dreptul locurilor de parcare libere. In plus, in momentul in care se da autorizatia de construire a unui imobil, in cazul nostru S+P+5E, investitorul proiectului nu este obligat sa asigure un numar de locuri de parcare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini parcate ilegal florintodoran florintodoran Buna ziua, as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate. Am discutat subiectul acesta in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)
Blocare roti autoturisme in parcari private cosminnicolae cosminnicolae Buna ziua, Sunt locatarul unui Complex Rezidential care este dotat cu parcare privata, parcare in care locatarii si-au putut achizitiona locuri de parcare. ... (vezi toată discuția)