avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabiliate diploma de licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabiliate diploma de licenta

Buna.

Am o intrebare: recent am auzit o discutie intre 2 cadre didactice care spuneau ca valabiliatea diplomei de licenta este de 5 ani in caz de neprofesare. Iar apoi pentru a profesa trebuie sustinute anumite cursuri...Este adevarat acest lucru? Pe mine m-ar interesa informatiile legate de valabilitatea diplomei de licenta in economie - in caz de neprofesare.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:57, 3 Octombrie 2012
1)Pe diploma de licenta sau alte diplome (bacalaureat,disertatie,doctorat),nu scrie nici pe fata nici pe verso asa: TERMEN DE VAKABILITATA.....,sau: EXPIRA LA DATA DE......
Asadar diploma de licenta e valabila pana la moarte.

2) Un exemplu este cel al permiselor de conducere care pe verso scrie un termen de valailitate a permisului,ca apoi dupa termen sa fie reanoit. La fel si cartile de identitate.

3) Daca le cunoasteti pe cele 2 doamne (cadre didactice) de la care ati auzit ca vorbeau despre acest subiect,mergeti la ele si intrebati-le daca cea ce sustin ele este scris si in vreo lege. Daca DA,sa va arate legea si apoi reveniti aici sa ne povestiti cum a decurs convorbirea si legea sustinuta de aceste cadre didactice.
Adeee3 a scris:

valabiliatea diplomei de licenta este de 5 ani in caz de neprofesare.

Diploma de studii atesta ca titularul a absolvit cursurile si examenul/concursul in baza caruia a fost emis documentul
Diploma nu are valabilitate
Exista situatii-legal prevazute in care dreptul de profesare al titularului diplomei poate fi restrictionat sau interzis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de licenta alexiastefania alexiastefania Este adevarat ca, daca ai absolvit facultatea, si timp de cinci ani dupa,nu ti-ai gasit de munca, conform diplomei obtinute, aceasta nu mai este valaila? (vezi toată discuția)
Ordin 295 din 5 feb 2007 Studentu Studentu are cineva un linc catre aceasta lege " ORDIN nr.295 din 5 februarie 2007 al ministrului educaţiei şi cercetării privind cadrul general de organizare a ... (vezi toată discuția)
Master nefinalizat MCM1 MCM1 Stimați domni, In anul 2006 m-am înscris la cursurile ID ale unei facultati din cadrul unei universități private. În anul 2009 am absolvit ... (vezi toată discuția)