Am avut ieri primul termen - pentru FOND. Am propus inscrisuri si martor. La termenul de judecata pot sa-mi scriu pe hartie "pledoaria" (apararea)si sa o citesc in instanta? Nu sunt foarte experimentat in vorbitul la liber si nu am suportul unui avocat nepermitandu-mi bugetul. Am vazut chiar si un avocat ca a citit cam 3 - 4 pagini in fata Instantei.
Puteti sa formulati in scris concluzii scrise unde sa precizati toate argumentele dvs, si sa le depuneti la dosarul cauzei. Aceste concluzii se formuleaza si se depun la momentul dezbaterii cauzei, urmand ca instanta sa le aiba in vedere la pronuntare. Oral puteti exprima in fata instantei argumentele din concluziile scrise, insa daca sunt foarte lungi, instanta va va limita timpul concluziilor orale. De aceea e bine, ca tot ce aveti de spus sa scrieti in acest document - concluzii scrise si sa le depuneti la dosar, urmand ca instanta sa le citeasca inainte de a se pronunta.
va multumesc pentru ajutor si sugestii - mi-ati mai luat o piatra de pe inima. Ma simt in sala de sedinta atat de mic si neajutorat intre atatea minti luminate(avocati,judecatori,etc.) dar vreau sa-mi fac dreptate chiar daca sunt sarac si nu-mi permit serviciile de specialitate. Sper sa reusesc sa-mi dovedesc nevinovatia - sper ca instanta sa aibe clementa fata de lipsa mea de cunsotinte in domeniul juridic si proceduri aferente.
Amanare pronuntare
paul99
Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)
Ultimul termen
spike00spiegel
Am avut o plangere impotriva NUP-ul si ieri a ultumui termen, petentul nu sa prezentat si avocatul care ma sustinut a zis ca cere sa respinga cerea petentului ... (vezi toată discuția)