avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procese in concurenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procese in concurenta

Sunt acuzat pentru OUG 195 art. 86, fapta savarsita pe 1 ianuarie 2011, in acelasi timp sunt implicat intr-un alt dosar pentru perioada aprilie 2011. Daca in primul proces voi primi o condamnare inchisoare cu suspendare sau amenda penala, as dori sa stiu daca in cazul celui de-al doilea proces se va considera ca antecedent condamnarea, avand in vedere ca faptele au fost savarsite in aceeasi perioada, in consecinta sa se ajunga la inchisoare cu executare.
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 08:49, 3 Octombrie 2012
Va aflati in situatia unei pluralitati infractiunale.
Daca ele provin din fapte si contexte distincte vor fi judecate separat, dar in mod evident ce-a de-a doua sentinta pronuntata ar trebui sa tina cont si de sentinta completului care a judecat-o pe prima care a ramas definitiva, daca aceasta ajuge a fi inscrisa in cazierul d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Cand intervine reabilitarea? iuliann2 iuliann2 va rog sa-mi spuneti cand se sterge condamnarea de pe cazier avand urmatoarea sentinta:\"Condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare conform art 81;art 82 ... (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)