avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie de parinti nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie de parinti nonprofit

Buna ziua, as dori sa stiu daca pe o asociatie non-profit pot face angajarii a mai multor persoane cu contract de munca, dar si cu conventii civile. Daca da, vreau sa stiu exact care sunt conditiile in ambele cazuri? Recunosc ca nu am mai avut de-a face cu astfel de situatii.
Deasemeni as dori sa stiu ce acte trebuie depuse lunar si anual.
Va multumesc anticipat.
O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:32, 3 Octombrie 2012
Pe asociatie puteti face angajari cu contract de munca dar puteti incheia si contracte civile de prestari servicii.
Cand va hotarati sa faceti angajarile cu contract de munca (numai astea) trebuie sa completati in revisal(in ultima zi lucratoare dinaintea inceperii lucrului). Aceasta e forma care inlocuieste depunerea la directia muncii a contractelor.
Pentru a plati contributiile rezultate din salarii si din contracte trebuie sa depuneti declaratia 112 in format electonic. Pentru asta va trebuie sa achizitionati certificatul cu semnatura electronica sau puteti incheia un contract de prestari servicii cu un contabil autorizat care sa va transmita si declaratia 112.
Aveti la urmatoarea adresa informatii despre actele care va trebuie de la fiecare angajat www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele de munca si revisalul m3dyk m3dyk La o asociatie de proprietari am 3(trei) persoane pe lista de plata si nu stiu ce contract trebuie incheiat pentru fiecare: - administrator = ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii vs contract individual de munca CATALINADAN CATALINADAN Am un ONG si as dori sa stiu care-i modalitatea corecta de incheiere a contractelor pentru servicii de formare ( cursurile noastre sunt acreditate ANC si MENCS ... (vezi toată discuția)
Angajati pe pfa NasuNasu NasuNasu Buna ziua, Detin un PFA cu cod CAEN 8299. Pot sa angajez pe PFA-ul meu, cateva persoane ce vor lucra in vanzari? Si daca da, care sunt variantele in care ... (vezi toată discuția)