avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe, taxe, taxe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe, taxe, taxe

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce taxe se platesc la incheierea unui contract de intretinere cu drept de nuda proprietate! Dar la incheierea unui contract de intretinere cu drept de habitatie viagera?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 00:22, 25 Ianuarie 2009
...impozit datorat statului pe transferul dr de propr din patrimoniul personal conf cod fisca, onorariu notarial si taxa de intabulare in cf...cuantumul acestora se calculeaza in functie de valoarea bunului transmis prin contract...
Baza de calcul pentru taxele enumerate de ovi_dragomir este de 80% din valoarea bunului transmis, 20% reprezentînd contravaloarea dreptului real reţinut de înstrăinător - fie dreptul de uzufruct, fie cel de abitaţie (uzufruct restrîns).

Liviu S.Bordaş
puteti indica si un text de lege ? va multumesc. imi cer iertare daca m-am bagat " ca musca ...."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Executare drept de abitatie ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta , o persoana are nuda proprietate pe un imobil, un tert are drept de abitatie, tertul are un credit la o banca , iar acest ... (vezi toată discuția)