avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se poate beneficia de pensie daca pleci in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se poate beneficia de pensie daca pleci in strainatate (UE)

Buna ziua,

Apelez la dvs deoarece am incercat la toate nr de telefon si adresele de e-mail de pe site-ul Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti fara succes insa. In luna decembrie a.c urmeaza a parasi teritoriul Romaniei pentru a ma stabili in Marea Britanie.

In momentul de fata beneficiez pensie care imi este virata pe card. Pentru a beneficia in continuare de pensie ce procedura trebuie urmata? Am inteles ca daca nu ridic talonul de pensie pret de 3 luni, aceasta se suspenda automat.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:35, 3 Octombrie 2012
Intrati pe
[ link extern ] /
si aflati cum se procedeaza.
tudorvaleriu a scris:

Intrati pe
[ link extern ] /
si aflati cum se procedeaza.

Multumesc pentru raspuns. Am insa cateva nelamuriri. Momentan nu ma incadrez ca fiind nerezident, fiind cetatean roman cu domiciliul in Romania. Din link-ul pe care mi l-ati furnizat inteleg ca abia dupa ce m-as stabili in UK si deveni rezident si schimba adresa din actul de identitate, pot solicita virarea pensiei intr-un cont Citi Bank. Imi cerc scuze daca am inteles gresit.

Intrebarea mea devine atunci: nu se poate sa beneficiez de pensie cum beneficiez si acum? Adica sa imi intre in contul pe care il folosesc si acum, ramanand ca o data pe an, inainte de 31 dec sa transmit Certificatul de Viata? Este obligatoriu sa deschid cont la Citi Bank? Nu inteleg de ce ar fi aceasta obligativitate...

Va multumesc!
Cel mai bine ar fi sa va adresati direct Casei Nationale de Pensii Publice pe e-mail la:
petitii.sesizari@cnpas.org

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere pensie de urmas Adi93 Adi93 Buna ziua. De ~ 6 luni beneficiez de pensie de urmas in urma decesului tatalui meu. In mod normal pensia ajungea in data de 16-17 a fiecarei luni,insa in ... (vezi toată discuția)
Cerere de recalculare a pensiei in baza deciziei nr. 18/2015 a inaltei curti de casatie si justitie artimon artimon Buna ziua, M-am adresat casei de pensii sc.6 cu o cerere de recalculare a pensiei in baza Deciziei nr.18 in dosarul nr.7/2015 a Inaltri Curti de Casatie si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune online Il pot denunta pe cumparator daca am trimis un colet in UK si nu a mai virat bani in cont?Am trimis coletul cu Posta Romana!Am primit un mail ca domnul din UK ... (vezi toată discuția)