avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CAS pentru PFA-uri cu norma de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CAS pentru PFA-uri cu norma de venit

Am PFA cu norma de venit si sunt angajat pe perioada nedeterminata. In acest caz se mai plateste CAS pentru PFA? In caz ca da cum se calculeaza si cumse plateste?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristi2203 , utilizator 18:40, 18 Octombrie 2012
Multumesc.In concluzie in aceasta situatie, pentru anul 2013, trebuie depus formularul 600 in care venitul declarat va include norma de venit (speram sa fie anuntata la timp astfel incat sa poata fi depus formularul pana la 31 ianuarie) si de asemenea va include salariul brut anual prevazut in contractul de mandat. Organul fiscal va plafona venitul total la plafonul maxim prevazut de lege (5 salarii medii brute) si va emite decizia de impunere (care mai contine si impozitul si CASS-ul) pe care mi-o trimit. In aceasta situatie sunt obligat sa platesc doar diferenta de CAS, urmand ca angajatorul sa plateasca lunar CAS-ul pentru veniturile pe care mi le plateste in baza contractului de mandat?
Am intrebat la Administratia Financiara de sector si nu stiu nici ei cum o sa faca impunerea intr-un asemenea caz in care CAS-ul se plateste integral de societatea comerciala. N-au stiut sa-mi spuna nici cum o sa completez declaratia de asigurare. Ma poate totusi lamuri cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa la cas si cass scorus69 scorus69 Buna seara va rog frumos sa mi spune ti daca un PFA acum infiintat declara pe declaratia 220 ca venit estimat un venit mai mic decat 700 lei este ... (vezi toată discuția)
Plata cas pt pfa angajat danipfa danipfa Buna ziua ! Conform ART. 296^23 Excepţii specifice alin 4 din Codul Fiscal, PFA nu este obligat sa plateasca contributii la pensii daca este si salariat. ... (vezi toată discuția)
Cotizatii pensii raluck20 raluck20 Modificarea legata de contributia la Casa de pensii din iulie 2012 este doar pentru pfa-urile noi infiintate? Am un pfa din 2009 ,pe anul 2012 venitul estimat ... (vezi toată discuția)