avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor penalizat aspru: cu 10% din salariu. Conditia: sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor penalizat aspru: cu 10% din salariu. Conditia: sa fi medic in Romania. Crima cu repetitie este sustinuta legislativ, prin secretizarea actului medical, in UE. Drepturi depline pacientului in Moldova comunista.

Ieri 23.01.2009 s-a repetat modul de a ucide medical, de acum 12 ani, pentru că atunci a fost pedepsit un nevinovat, asistenta care nu era factor de decizie, în locul medicilor. Dar sunt nenumărate cazuri necunoscute de presă întrucât i se interzice accesul sub acoperirea confidentialitătii, a secretului actului medical. UE a modificat jurământul lui Hypocrat la Geneva în 1975, ascunzând secretul şi după moartea pacientului. Nici familia decedatului nu are acces la copii de pe actele dosarului medical, astfel neputând cunoaşte cauzele reale ale morţii. Dar nici pacientului în viaţă nu i se eliberează copii de pe actele dosarului său medical, de pe foaia de observaţie clinică din spital. Actul medical a devenit în România democrată document clasificat ce tine de siguranta natională. Dreptul pacientului de acces la datele sale medicale se rezumă la biletul de iesire din spital şi atât. Legile medicale românesti acopera crimele medicale şi favorizează medicii infractori. Astfel crima nu mai este infractiune pentru medicii din România.
Îi plătim din bani publici să ne tină in viată sau să ne ucidă?
În comunista republică Moldova pacientii obţin copie de pe actele întregului dosar medical propriu, în maxim 10 zile, printr-o simplă cerere adresată spitalului, sub sanctiune (Ordinul MS nr.300/2007 dat in baza legii nr.263/2005 privind drepturile si responsabilitătii pacientului). Comunistii moldoveni n-au descoperit "drepturile şi libertătile cetătenilor UE" vizibile şi in legislatia medicală romănească.
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 19:21, 24 Ianuarie 2009
Secretul actului medical ar trebui interpretat strict în sensul protejării bolnavului împotriva accesului unor terţi la date privind sănătatea sa. Nu ar trebui, în niciun caz, să protejeze medicul. Aşa că ar fi absolut normal ca, la cererea pacientului sau a moştenitorilor acestora, toate datele să fie puse la dispoziţia lor.

Pe de altă parte, sancţiunea aplicată (10% din salariu) este urmarea unei anchete profesionale. Bănuiesc că va urma una penală. Oricum, să penalizezi un medic cu 10% pentru fapta de a lăsa un om să moară cu zile, pentru simplul motiv că îi lipsea un petic de hîrtie (mai mult, nu-i lipsea, ci nu-l avea la el) este o sfidare la adresa tuturor.

Dacă era vorba despre unul dintre aleşii neamului, s-ar fi încins reţelele de telefonie, ar fi duduit etuvele, ar fi zdrăngănit tot instrumentarul medical iar personalul spitalului s-ar fi călcat în picioare în iureşul actului medical.

Aşa, a murit un om. I s-au terminat zilele, întins pe o targă pe care, ca unul care nu avea hîrtia la el, o ocupa în mod ilegitim.

Un om. O cifră într-o statistică absurdă, monstruoasă.

Liviu S.Bordaş
Nu pot sa spun nimic. Imi este sila.
Blasim a scris:

Nu pot sa spun nimic. Imi este sila.

cui nu i-ar fi...dar ca sa pun si sare pe rana,legat de acest subiect si facand trimitere la cazul de la Slatina, aflu acum cateva minute ca tot cei care au gresit se dau de ceasul mortii ca vor ataca in instanta decizia Ministrului sanatatii care i-a suspendat din functie pe nedrept.:stunned:

...asta nu mai este sfidare este batjocura la adresa tuturor care le platim salariile prin contributile aduse la stat...Sa nu uitam ca noi am putea fi urmatorii...astfel de cazuri ne dovedesc doar ca suntem pe „maini bune„

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calugarul pus sub acuzatie flaviusnet flaviusnet Pote cineva sa ma ajute sa ies dintr-o enigma?sub ce acuzatie poate fi pus calugarul ce se face vinovat de moartea maicutei?Omor deosebit de grav este o prima ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa naeprioroc naeprioroc Am avut un accident de circulatie(am pierdut controlul masinii pe un drum acoperit cu polei) acum 40 de zile in urma caruia soferul din masina cu care am ... (vezi toată discuția)
Analize medicale ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua! Am un prieten al carui copil are mari probleme la spital. Problema e - cei de la spital (judetean) spun ca nu pot sa dea parintilor analizele pt ca ... (vezi toată discuția)