avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara neplatita

buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a dat nici pina in ziua de azi .,nici macar nu le-a mai vazut de cand s-a terminat divortul .mentionez ca hotararea de divort am primit-o abia in noiembrie 2010 din cauza unor greseli pe hotararea de divort .IN martie 2011 am depus la parchet plingere penala pt neplata pensiei la care am avut raspunsul de la politie abia pe 24 .09.2012.
In rezolutie scrie ca am depus plingerea tardiv .trebuia la 2 luni de la neplata pensiei .cum procedez sa pot reusi sa rezolv aceasta problema atata timp cat el a fost obligat prin lege sa platesaca aceast pensie alimentara pt cei doi copii minori?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:24, 5 Octombrie 2012
Termenul de prescriptie curge pt fiecare plata lunara in parte, adica pensia datorata pt luna feb 2010, n-o mai puteti recupera prin executare silita din martie 2013. Se poate recupera pensia datorata pe ultimii 3 ani, nu si ce e mai vechi.
dar daca fostul sot tot nu plateste pensia alimentara ce consecinte poate avea?
cred ca mai important ptr copiii dvs ar fi sa il executati,mai ales ca are bunuri si poate fi executat,astfel copiii isi obtin dreptul cuvenit.ce risca fostul ptr ca nu plateste pensie....aici depinde de dvs si de ceea ce vreti sa faceti,e cale lunga pana ajungeti in faza in care acesta sa faca puscarie ptr neplata pensiei.asa cum vi s-a spus mai sus plangere penala ptr abandon ,cercetare la politie si parchet cel putin 2 ani,apoi o amenda administrativa si doar adca dvs veti depune din 2 in 2 lubi plangeri penale ptr abandon poate asa dosarul sa fie trimis in instanta si sa obtina binentees in prima faza o condamnare cu suspendare si apoi dvs iar sa depuneti plageri penale care vor dura ani de zile si tot asa ..asta daca vreti ca in final sa il vedeti dupa gratii.
claudyta a scris:

dar daca fostul sot tot nu plateste pensia alimentara ce consecinte poate avea?


daca fostul nu plateste si nici dvs nu faceti nimic sa-l fortati sa v-o dea, bineinteles ca nu va avea vreo consecinta.

Eu cred ca mai bine e sa il cautati si sa vorbiti cu el, daca nu merge, notificare cu un iz mai serios, apoi somatie de plata.
Nu stiu daca e bine ca ati sarit direct cu plangerea penala, normal ca nu mai da semne de viata. Oricum, rezolutia aia e o mare tampenie! O puteti ataca, eu insa nu recomand metodele astea drastice inaintea unora mai blande.
Succes!

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara giorgygeo giorgygeo sunt divortata de aproape trei ani si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare de 200 lei pt cele doua fetite care au ramas in ingrijirea mea.Am ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Procedura in penal... gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,daca se mai poate formula recurs/apel impotriva unei sentinte prin care instanta a respins plangerea impotriva ... (vezi toată discuția)