avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara neplatita

buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a dat nici pina in ziua de azi .,nici macar nu le-a mai vazut de cand s-a terminat divortul .mentionez ca hotararea de divort am primit-o abia in noiembrie 2010 din cauza unor greseli pe hotararea de divort .IN martie 2011 am depus la parchet plingere penala pt neplata pensiei la care am avut raspunsul de la politie abia pe 24 .09.2012.
In rezolutie scrie ca am depus plingerea tardiv .trebuia la 2 luni de la neplata pensiei .cum procedez sa pot reusi sa rezolv aceasta problema atata timp cat el a fost obligat prin lege sa platesaca aceast pensie alimentara pt cei doi copii minori?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:24, 5 Octombrie 2012
sincer am incercat si sa vorbesc cu el dar nu am cu cine ma intelege.pe copii nu i-a vazut de cand ne-a dat afara din casa .nici macar nu le suna .sint cam suparata ca nu se face nimic pt copii si pentru mame .
Da, nu se face nimic pentru nimeni, se facea inainte, acum nu mai astepta, sa se faca, ci facem noi.
Sunam, negociem, mai intrebam de stadiul dosarului, de cine se ocupa de el, de ce mai trebuie facut in el, mai apelam la un psiholog, la un executor, la un avocat... dupa caz si situatie.
Nu se face nimic, trebuie sa facem noi; daca e stresant sa facem pentru interesul propriilor copii, va dati seama ce stresant ar fi sa faca altul care nu are niciun interes?

sint cam suparata ca nu se face nimic pt copii si pentru mame .


Doamna, ce interes ar avea altcineva sa faca ceva pentru dv? Doar nu vreti sa se zbata un strain pentru familia dv. Daca el este restant la plata pensiei alimentare si detine bunuri pe numele lui, ce mai asteptati pentru a-l executa silit? Pentru asta nu e nevoie de plangere penala, ci de un executor judecatoersc. Si daca tot detine bunuri, de ce nu calculati cam care ar fi suma globala pe care ar datora-o copiilor pana la majorat, iar in contul acestei sume globale sa-i luati unul din bunurile pe care le detine?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
m_ella2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara giorgygeo giorgygeo sunt divortata de aproape trei ani si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare de 200 lei pt cele doua fetite care au ramas in ingrijirea mea.Am ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Procedura in penal... gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,daca se mai poate formula recurs/apel impotriva unei sentinte prin care instanta a respins plangerea impotriva ... (vezi toată discuția)