avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

buna ziua,

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in decembrie 2010 am semnat un act aditional la contractul de munca prin care mi se modifica salariul de incadrare, marindu-se la 4500 brut, in acord. in ianuarie 2011 mi s-a facut un alt act aditional in care se modifica obiectul numar de ore, adica din programul de munca de 8 ore, 4 ore se aloca in cadrul unui proiect pe fonduri europene, iar pentru aceste 4 ore salariul este de 3000 brut, din cei 4500 din actul aditional anterior. restul de 4 ore am activitati conform fisei postului in cadrul aceleiasi institutii. intrebarea mea este banii pentru concediul pre si post natal se calculeaza din salariul de incadrare din penultimul act adtional sau din salariul brut din ultimul act aditional, cel care se refera la cele 4 ore klucrate in cadrul acelui proiect pe fonduri europene? stiu ca salariul pentru pre si post natal se calculeza 85% din veniturile brute pe ultimele 6 luni inainte de a intra in concediul prenatal.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ioanasimion , utilizator 15:08, 3 Octombrie 2012
1. In baza de calcul a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca (inclusiv concediul de maternitate) intra veniturile pentru care s-a platit cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de 0,85%.

2. Intrebati pe contabilul de salarii la care venituri vi s-a retinut aceasta cota.
va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce procent din salar reprezinta concediul pre si post natal? burlacuirina burlacuirina pot beneficia de 126 de zile de concediu post si pre natal chiar daca intra sotul in concediul de crestere al copilului iar eu(mama ma intorc la servici dupa ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului rAndreea rAndreea Buna ziua, Sunt insarcinata, iar veniturile mele se impart in 2, adica am carte de munca plus drepturi de autor (egale in fiecare luna). La calculul ... (vezi toată discuția)