avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si studentie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si studentie

Un tanar care a lucrat timp de 2 ani de zile dupa absolvirea liceului, inregistrat cu carte de munca, s-a inscris la examenul de admitere la facultate.
Dupa declararea admis, la buget, curs de zi, sesiunea iulie 2012, pana sa inceapa cursurile, este declarat somer de firma la care a lucrat.
Poate fi in acest caz student, la buget, pe perioada somajului?
Este interesat sa gaseasca de lucru cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:16, 3 Octombrie 2012
1. In acest caz poate sa urmeze si o forma de invatamant si sa beneficieze si de indemnizatie de somaj.

2. Problema se va pune in cazul in care Agentia de Somaj ii va oferi un loc de munca pe care nu-l va putea refuza pe motiv ca este student si nu se poate prezenta la locul de munca.
Firma nu declara somer pe nimeni. Dvs. trebuie sa va inscrieti la somaj.
Cu ce articol din Codul muncii vi s-a incheiat contractul individual de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Somaj dani84 dani84 Buna ziua Am lucrat la o firma timp de 3ani, iar actualmente mi s-a desfacut contractul de munca in temeiul prevederilor art 65.1 din C.M. pe motivul ... (vezi toată discuția)
Somaj absolventi liceu asteryx67 asteryx67 Buna ziua. Fiica mea a absolvit liceul anul acesta si ulterior a fost admisa la facultate. Intrebarea mea este daca s-a inscris pentru somaj in termenul legal ... (vezi toată discuția)