avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Buna ziua

Am lucrat la o firma timp de 3ani, iar actualmente mi s-a desfacut contractul de munca in temeiul prevederilor art 65.1 din C.M. pe motivul reorganizarii unitatii, prin desfintarea postului.
Intrebarea mea este:
Fiind student la zi la o facultate de stat, pot beneficia de somaj, in urma celor 3 ani lucrati?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dani84 , utilizator 11:53, 27 Ianuarie 2009
Nu beneficiati de indemnizatia de somaj, atata timp cat urmati cursurile unei facultati.
Potrivit art 16 lit.b din legea somajului nu beneficati , fiind considerati someri cei care nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar;

Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

vin cu o complectare la ce am spus mai sus: eu am absolvit deja o facultate, iar acum urmez cursurile celei de-a doua facultati, la stat. Acest lucru nu schimba cu nimic situatia?

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si studentie cureleacostel cureleacostel Un tanar care a lucrat timp de 2 ani de zile dupa absolvirea liceului, inregistrat cu carte de munca, s-a inscris la examenul de admitere la facultate. Dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj la studenti Emyyy Emyyy Am terminat facultatea acum cateva zile. Pot beneficia de somaj, chiar daca nu am lucrat? De fapt am lucrat 3 luni pe timp de vara, dar nu in domeniul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj daca urmez o facultate? mi19765 mi19765 Lucrez la actualul loc de munca de peste 3 ani si in paralel urmeaz cursurile unui program de licenta la zi. A scazut volumul de munca la firma la care ... (vezi toată discuția)