avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul de sub bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul de sub bloc

Buna ziua,as dori sa va adresez urmatoarea intrebare: Daca am achizitionat un apartament pe timpul comunismului acum terenul de sub bloc apartine proprietariilor apartamentelor blocului sau primariei?
Cel mai recent răspuns: Elenska , utilizator 11:26, 11 Iulie 2024
Dvs ati achizitionat apartament in imobil de locuit la comun
terenul pe care este construit imobilul apartine statului respectiv autoritatii publice locale
Exista situatii in care investitorii si dezvoltatorii achizitioneaza terenuri care devin proprietate privata pe care ridica ansambluri rezidentiale ...si in aceasta situatie terenul de sub imobil nu revine proprietarilor care locuiesc in apartamente ,ci aceluia care a achizitionat terenul
Multumesc de raspuns,insa stiti cum putem devenii proprietari pe pamantul de sub bloc?
M-am uitat mai atent asupra contractului si zice ca terenul aferent blocului este proprietatea statului insa proprietarul apratamentului are drept de folosinta asupra lui (nu precizeaza ca pe perioada existentei constructiei,deci eu as vrea sa cred ca pe termen nelimitat doar nu specifica cat timp) deci chiar daca blocul nu ar mai exista,proprietarii apartamentelor ar avea drept de folosinta in continuare corect sau nu?
Astept pareri in continuare.va multumesc
Dreptul de folosinta nu poate fi nelimitat altfel ar fi drept de proprietate....dvs nu suteti proprietar pe terenul aferent apartamentului dvs ci aveti un drept de folosinta. Si acest drept de folosinta este accesoriu dreptului de proprietate asupra apartamentului, deci daca peste 20 de ani imobilul nu mai exista dvs pierdeti dreptul de folosinta, daca dvs instrainati dreptul de proprietate asupra apartamentului nu puteti instraina si dreptul de proprietate asupra terenului aferent constructiei pt ca nu aveti pur si simplu acest drept, dar ca accesoriu se transmite dreptul de folosinta, caci cladirea nu poate sta in aer. In plus terenul nefiind proprietate privata face parte din domeniul privat al statului, comunei, orasului, judetului...si deci are un regim special.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament dar nu pot beneficia de boxa dany3l85 dany3l85 buna ziua de curand am achizitionat un apartament la parter printr un schimb cu o garsoniera si o suma de bani dif. dupa achizitionare un vecin mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)