avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de inchiriere - notificare de 3 zile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de inchiriere - notificare de 3 zile

Pe 1 septembrie am reinnoit contractul de inchiriere al garsonierei.
Pe 27 septembrie am fost anuntata telefonic ca se muta dupa 1-2 saptamani.
Pe 28 septembrie ma anunta ca pe 30 septembrie imi va preda cheia,lucru care s-a si intamplat.
Contractul prevede un preaviz de 30 zile,contract tipizat de la fisc,unde am platit taxele aferente si in timpul contractului anterior.
Chiriasul nu vrea sa plateasca ptr cele 30 zile pe motiv ca nu vede de ce m-ar plati cand el nu mai locuieste acolo. Faptul ca a semnat un contract nu i se pare un lucru important. El a semnat deja contractul la noua adresa.

Ce optiuni am? Sa-l dau in judecata pentru a recupera chiria ptr cele 30 de zile? Si cum procedez? In aceasta perioada de 30 zile am dreptul de a da anunt la ziar ptr a inchiria garsoniera?
La fisc cand reziliez contractul? Cand au expirat cele 30 de zile?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
adinamiti, utilizator
Cel mai recent răspuns: adinamiti , utilizator 09:04, 4 Octombrie 2012
In raport de dilema platii celor 30 de zile,atentie sporita privitor la plata intretinerii pana la data efectiva cand locataril a eliberat spatiul cu destinatia de locuinta,stiut fiind faptul ca asociatia de proprietari afiseaza intretinerea in luna octombrie pentru luna august sau septembrie
La momentul incheierii contractului ati prevazut si oprit garantie materiala?
Daca nu ati oprit garantie materiala din care eventual sa retineti c/v celor 30 de zile ,daca staruiti in interesul de recuperare suma,nu aveti la dispozitie decat actiune in justitie
Daca interesul dvs este in continuare sa inchiriati locuinta,nu se justifica a mai opera reziliere contract ,ca ulterior sa incheiati si sa declarati alt contract
adinamiti a scris:
Contractul prevede un preaviz de 30 zile,contract tipizat de la fisc,unde am platit taxele aferente si in timpul contractului anterior.

considerati ca ati primit preavizul cu 30 de zile inainte. Bine ca nu a lasat datorii, nu a devastat garsoniera...
Puteti da anunt la ziar acum, dar puteati da anunt la ziar si cand chiriasul era in garsoniera.
Nu am oprit garantie,statea in chirie de vreo 2 ani,nu am avut niciodata probleme cu el,dar nu mi se pare corect ca el sa plece cu o notificare de doar 3 zile,mai ales ca am primit-o si dupa ce toti studentii si-au gasit cazare. Daca se muta cum a spus initial in 1-2 saptamani acceptam,dar nu cred ca trebuie sa ne lasam calcati in picioare fiindca suntem prea amabili. Platesc de atatia ani impozite la fisc,chiar daca nu e o suma mare este totusi dreptul meu si il vreau.

Cat dureaza actiunea in instanta? Nu am noua lui adresa,dar ii stiu locul de munca,pot sa trimit citatie la serviciul lui?
Contractul l-am semnat pe 1 septembrie,nici nu avea cum sa-mi dea preaviz:D Pe de alta parte,trebuie sa actionam si noi ca o societate civilizata si sa ne respectam obligatiunile si drepturile. Eu nu am incercat sa-l scot niciodata afara din garsoniera in 3 zile
Daca interesul dvs este in continuare sa inchiriati locuinta,nu se justifica a mai opera reziliere contract ,ca ulterior sa incheiati si sa declarati alt contract

Contractul nu trebuie reziliat? Ca oricum urmatorul contract va aparea pe numele altei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu a platit deloc chiria si nici utilitatile ce pot sa-i fac? humita ionela humita ionela Am inchiriat garsoniera in data de 01.04.2010. Am facut un contract de inchiriere intre mine(proprietar) si el (chirias)pe care l-am intocmit eu pe calculator, ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Apafoc Apafoc Buna ziua, am urmatoarea problema: Se inchiriaza cu \\\\"contract de mana\\\\" o garsoniera, nedeclarat la fisc; totul decurge ireprosabil chiriasul plateste ... (vezi toată discuția)