avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... delegati ai CAR
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

delegati ai CAR

O Casa de Ajutor Reciproc isi desfasoara activitatea -pe langa personalul angajat cu CIM- si prin intermediul unor persoane fizice numite delegati . Delegatii au obligatia incasarii din teritoriu a cotizatiilor si ratele imprumuturilor de la membrii CAR .Acesti delegati (o parte pensionari , o parte salariati ai altor institutii) nu desfasoara activitate ca salariati ai CAR in baza unor contracte de munca. Ni s-a sugerat sa folosim in cazul lor contracte de prestari servicii .

Ma puteti sfatui care este tipul de contract cel mai bun de incheiat cu aceste persoane ( in afara de CIM)?
Care sunt obligatiile fiscale ale CAR in conditiile existentei contractelor cu delegatii?
Pana in prezent le plateam un comision din incasari dar din suma datorata delegatilor le retineam impozit pe venit in proc.de 16 % pe care-l achitam bugetului de stat .
Pentru aceste venituri sunt obligati delegatii sa achite contributia de 5,2 % la sanatate?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 24 Ianuarie 2009
:offtopic: Interventie moderator
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Ati deschis un subiect pe aceeasi tema aici :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cfs, data sfarsit suspendare=data incetare suspendare ? floribel2 floribel2 la un cfs in perioada 15-17.02.2012, cu reluarea activitatii de catre salariat din data de luni 20.02.2012, cum operam in revisal ? -data sfarsit suspendare ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 se poate ca salariul brut sa fie mai mic decat salariul minim brut pe economie? (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca in timpul preavizului RAMIVA84 RAMIVA84 am si eu o nelamurire: sora mea este in perioada de preaviz.maine este ultima zi dar nu se poate prezenta pentru ca trebuie sa mearga la un interviu pentru un ... (vezi toată discuția)