Ca angajator, sunt tert poprit din oficiu, de catre instata, pentru pensia alimentara datorata de salariatul meu.
In prima luna de la infiintare, am trimis banii prin posta, la adresa din documentul de infiintare a popririi.
Banii s-au intors la mine, expeditor.
Aparent, mama si copilul au plecat din tara fara sa lase vreo data de contact (asta imi spune salariatul).
Mentionez ca si incredintarea minorului si instituirea popririi s-au facut conform vechii legislatii civile.
Ce ar trebui sa fac cu pensia alimentara care s-a intors la tertul poprit?
Multumesc.
@Ynocentta, va multumesc pentru efortul de a-mi raspunde, si va raspund cu tot respectul pentru activitatea dvs. pe forum:
Ce sa fac???????????? :O :-/
Consider ca raspunsul dvs. este lipsit de orice fundament juridic si de orice ratiune practica.
Il consider gresit pe atat de multe paliere incat nici nu as sti de unde sa incept analiza.
Va rog in continuare pe cei care ma puteti indruma, sa o faceti. Va multumesc.
Cred ca singura solutie ar fi sa faceti procedura consemnarii la CEC, la dispozitia creditorului obligatiei de plata asta daca nu puteti sa ii solicitati angajatului sa ia legatura cu acestia si sa le ceara sa va comunice un cont in care sa le faceti plata.
Multumesc Jocandi. Deja cu consemnarea la CEC este altceva :), e un punct de pornire.
N-am cum sa gasesc pe mama creditoare; si angajatul meu este nemultimit ca i-a disparut copilul de pe harta, n-are de unde sa ii ia.
Acum eu, angajator, stau si ma uit ca prostul la banii care mi-au fost returnati. N-as vrea nici sa investesc timp si bani in consemnare sau ofera reala de plata, nici sa lipsesc copilul de bani (de parca ar fi vina mea), nici sa expun salariatul la probleme legate de ne-executare.
Cu consemnarea mai am o problema: sediul angajatorului este in alt colt de harta decat domicliul copilului din Romania. Si desigur ca nu am executor judecatoresc caruia sa-i comunic demersul. Ce fac cu recipisa? Cum ar intra finalmente copilul in posesia banilor?
Va spun sincer ca ma gandesc sa eliberez suma catre tata (ca sa nu fiu nici suspect de retinerea ilegala a unei parti din salariu). Pana la urma sa se descurce el, sa faca el cosemnarea sau oferta reala de plata (pe care numai el, debitor, o poate face), sau ce crede el de cuviinta.
Ce credeti, e gresit?
L.E. : ma gandesc sa fac aceasta returnare de bani catre debitor dupa 3 luni de la fiecare retinere din salariu (cand va fi expirat termenul pentru validarea popririi).
Da, cert este ca executorul nu se va deplasa pentru un onorariu infim, asa cum este cazul acum.
As mai trimite de cateva ori banii, cu mandat postal, sa imi dovedesc buna intentie.
Va atrag atentia ca o comisie a CSM , intr-o incheiere de unificare de practica judiciara, a stabilit ca debitorul ( tertul poprit in cazul dvs.) nu se poate elibera de obligatie decat urmand procedura ofertei de plata urmata de consemnatiune.
Asadar, exista sanse sa se valideze poprirea desi ati facut cam tot ce puteati.
E greu de crezut ca veti gasi un executor de la domiciliul minorului, care sa se deplaseze ca sa faca aceasta procedura. In plus, ea ar trebui facuta luna de luna.
Alte discuții în legătură
Urgent!!
rocsy77
doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
flawrin28
Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)