avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contract arenda
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contract arenda

Buna ziua,
As dori daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Am un teren arabil pe care acum 12 ani l-am dat in arenda unei societati viticole, care a plantat vita de vie si cu care am incheiat un contract pe 25 de ani. Astazi societatea este in insolventa si numai vrea sa plateasca arenda aferenta contractului, care are termenul in noiembrie. As dori sa stiu daca dumnealor se afla in insolventa eu as putea cere rezilierea contractului sau doar dupa finalizarea datei de plata a arendei?
In cazul in care arenda nu v-a fi platita cum as putea proceda celmai corect.
Am inteles ca s-ar putea ca o societate sa preia contractele insa nu stiu alte date.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:47, 10 Octombrie 2012
Va puteti inscrie in tabelul creditorilor cu cerere de admitere provizorie la masa credala, temeiul de drept este art. 64 alin. 4 din legea nr. 85/2006.
Puteti cere rezilierea contractului de arenda, insa o societate in insolventa nu este o societate pierduta, se poate redresa economic.

Va multumesc pentru raspuns. Din cate am inteles acesta procedura trebuie facuta la tribunal .
Da, tribunalul este instanta competenta material in cazul insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda deliacoseri deliacoseri Subiect: contract de arenda cu firma in faliment Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ralf84 ralf84 Buna ziua, Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda? M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Teren in arenda emy114 emy114 Am incheiat un contract de arendare a unui teren arabil pe termen de 10 ani, teren pe care arendasul la inregistrat ca aport la capitalul societatii. Intre ... (vezi toată discuția)