avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata fractionata factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata fractionata factura

Am emis o factura in valoare de 9000 lei, beneficiarul poate sa o plateasca in doua transe de cate 4500 lei fiecare? Am contul bancar blocat si trebuie sa incasez in numerar.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:46, 6 Octombrie 2012
Nu.Poate face o singura plata pana la 5000 lei.Diferenta se plateste prin banca.
simonaoprica a scris:

Nu.Poate face o singura plata pana la 5000 lei.Diferenta se plateste prin banca.

Atunci emit doua facturi de 4500 lei fiecare, cu date diferite si incasez in numerar. Se poate?
Daca puteti fractiona factura de 9.000 lei in doua de 4.500 lei (in sensul ca pe aceasta nu e un bun cu valoare mare) nu este nicio restrictie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fragmentarea facturilor fifi58 fifi58 Pot sa emit pentru aceasi zi aceasi client mai multe facturi a coror valoare insumata depaseste 5000 lei , in cazul in care incasarea facrturiilor va fi prin ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Am emis o factura catre un beneficiar in valoare de 25.000 lei (tva inclus) la data de 21.01.2013 cu tva la incasare, la data de 01.02.2013 se ... (vezi toată discuția)
La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)