avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fragmentarea facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fragmentarea facturilor

Pot sa emit pentru aceasi zi aceasi client mai multe facturi a coror valoare insumata depaseste 5000 lei , in cazul in care incasarea facrturiilor va fi prin banca

L.70/2015 -interzice acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:21, 22 Aprilie 2015
Nu inteleg de ce le fragmentati atunci.
pentru ca nu intra mai mult de 5 randuri pe pagina ,(format mic )dar este o singura livrare
In Legea 70/2015:

(2) Sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 5.000 lei şi, respectiv, de 10.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum şi fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 5.000 lei, respectiv de 10.000 lei.

Tot legea mentioneaza:

încasare fragmentată - fracţionarea sumei de încasat în mai multe tranşe, pentru a evita plafonul de încasare în numerar stabilit prin lege;

D-voastra nu evitati plafonul de incasare, deci nu e fragmentare.

Legiuitorul vroia sa spuna ca daca, de exemplu, aveti o livrare de 20.000 lei (mobilier), in loc sa emiteti o factura de 20.000 lei, emiteti 4 facturi de 5000 lei in 4 zile diferite si incasati numerar in 4 zile. Desi si asta e discutabil, dar intelegeti esenta.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in numerar la furnizor Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, daca de la furnizori am facturi care depasesc 5000 ron, pot achita in numerar suma de 5000 ron si diferenta prin banca, avind in vedere prederile ... (vezi toată discuția)
Plafonarea incasarilor si platilor emanuela25 emanuela25 Buna ziua Am o nelamurire in ceea ce priveste articolul din legea 70/2015 in care se precizeaza ca \\"Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)