avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

cum pot face iesire din indiviziune daca din 7 frati 2 nu vor ( unul e frate si celalalt este fiul acestuia care are procura sa-i reprezinte pe mostenitorii altui frate).
O parte din frati vor sa-mi cedeze mie partea lor si unul din acestia vrea si el acele "parti".
Vreau sa-mi fac acte pe terenul ce-mi revine si ce-mi cedeaza ceilalti frati.
cum fac?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Va puteti adresa instantei cu o cere de partaj. In instanta veti putea negocia cu ceilalti frati cedarea celorlalte cote parti ale celorlalti frati, instanta decizand cine anume este in masura sa primeasca acele cote parti dvs sau celalalt frate al dvs.
Succesiunea/partajul succesoral pe cale judiciară:

- instanța competentă privind cererile în materie de moștenire, este cea în raza căreia și-a avut ultimul domiciliu defunctul

- se inițiază de către cel interesat (care are vocaţie succesorală concretă) printr-o cerere în care trebuie să se arate persoanele între care urmează a avea loc partajul, titlul pe baza căruia se cere împărțeala, toate bunurile supuse partajului, evaluarea lor, locul unde acestea se află, precum și persoana care le deține sau le administrează;

- înainte de depunerea cererii la instanță, cel interesat este obligat să se adreseze notarului pentru îndeplinirea procedurii notariale de verificare a registrelor notariale, în urma căreia se va elibera o încheiere înregistrată în Registrul General Notarial și care se va anexa cererii de chemare în instanță;

- după citarea părților, la termenele stabilite de către instanță se dezbate succesiunea (în situația contestării calității de moștenitor și/sau a masei succesorale și/sau a drepturilor ce se cuvin fiecăruia și/sau a cotei de contribuție atunci când succesiunea privește bunuri comune ale defunctului și ale soțului supraviețuitor și/sau a dreptului de opțiune succesorală și/sau a actelor de acceptare tacită a moștenirii) pe baza înscrisurilor, declarațiilor și prin proba testimonială (cu martori), instanța stabilind calitatea de moștenitor a fiecăruia, masa succesorală, precum și cota la care are dreptul fiecare;

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord mediere partaj succesoral mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Acordul de mediere intre doi frati si singurul mostenitor al celui de-al treilea se poate face daca acesta din urma nu are certificat de mostenitor si nici nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, refuz semnatura Ema81 Ema81 Buna dimineata! Suntem doua surori si un frate, tatal a murit anul acesta, a mai ramas doar mama. Una dintre surori vrea sa se mute cu mama sa o ingrijeasca ... (vezi toată discuția)