avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cheltuieli eligibile 313
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cheltuieli eligibile 313

Buna ziua!

Am depus un proiect pe masura 313 pentru constructia unei pensiuni agroturistice in sesiunea din anul acest si acum am primit solicitari de clarificari astfel:
[list]centrala termica si intalatiile termice trebuie trecute pe neeligibil deoarece nu se regasesc in ordinul 1051/2011 pentru agropensiunile de 1 margareta
parcarea pe neeligibil din acelasi motiv
grupurile sanitare de la camere pe neeligibil deoarece in ordin scrie ca poate fi grup sanitar comun pentru 10 locuri sau chiar in curte
demisolul pe neeligibil deoarece nu este mentionat in ordin

Mi se pare absurd, cu atat mai mult cu cat primesc raspunsuri diferite la aceasta problema: de la Bucuresti am un raspuns, de la Centru alt raspuns, de la OJ alt raspuns. Va rog daca v-ati confruntat cu ceva asemanator sa imi spuneti cum ati procedat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danasrl , utilizator 17:50, 4 Octombrie 2012
Ordinul are drept obiectiv clasificare entitati de primire turistica in categorie. Ce legatura au facut ei intre chletuiele elegibile si clasificare?. Eu nu inteleg. In ghidul figureaza asta: "Prin Măsura 313 nu sunt eligibile următoarele tipuri de cheltuieli:
1. impozite şi taxe fiscale;
2. costuri operaţionale, inclusiv costuri de întreţinere şi chirie;
3. comisioane bancare, costurile garanţiilor şi cheltuieli similare;
4. achiziţionare de echipament second – hand;
5. investiţii realizate de fermierii care au activitate de bază pescuitul şi/ sau acvacultura;
6. achiziţionarea cailor pentru curse şi competiţii;
7. cheltuieli generate de activităţile de creştere a cailor;
8. achiziţionarea de teren/ clădiri;
9. achiziţia de mijloace de transport pentru uz personal;
10. achiziţia de vehicule pentru transportul rutier de mărfuri
pentru a presta servicii de transport în numele terţilor şi de mijloace de transport pentru
persoane, ca şi activitate principală;
11. TVA, cu excepţia TVA-ului nedeductibil, în cazul în care este în mod real şi definitiv
suportat de către beneficiari, alţii decât persoanele neimpozabile, conform art.71 (3), lit.
a din Regulamentul (CE) nr.1698/ 2005;"
Si face o remisiune la norma generala aplicabila la acest tip de finantare asa: "Investiţiile acestei măsuri trebuie să respecte prevederile din Hotărârea de Guvern nr. 224/ 2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cu modificările și completările ulterioare" Mai trebuie sa consultati si Regulamentul
Consiliului (CE) nr. 1698/2005. Dar ordinul respectiv cred ce n-are nicio legatura cu cheltuielile elegibile.
In acceptiunea lor se finanteaza doar ceea ce este trecut in Ordinul 1051/2011 adica WC in curte si sobe pe lemne la pensiunile agroturistice de 1 margareta.
Dar ma intreb ce se intampla daca eu vreau sa ma dezvolt? Daca vreau sa ajung la 3 margarete trebuie sa fac alta pensiune pentru ca acum am doar un grup sanitar pentru toate camerele. Ar fi fost fair play sa specifice acest lucru in Ghidul Solicitantului, nu dupa ce s-au depus proiectele.
Din acest motiv sunt siderata si pusa in situatia de a ma indoi ca mai vreau sa obtin finantare, daca ei imi dau pe neeligibil 20% din proiect. De aceea va rog, daca ati avut o situatie similara sa imi comunicati cum ati procedat, pentru ca am inteles ca totul depinde de interpretarea evaluatorului.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune agroturistica - masura 313 BogdanD BogdanD buna ziua, as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ... (vezi toată discuția)
Masura313 nuna nuna care sant primii pasi pentru construirea unei pensiuni sau modernizarea casei in pensiune in mediu rural cu zona defavorizata? (vezi toată discuția)
Intrebare eligibilitate proiect ionnmadalin ionnmadalin Buna Ziua, cer ajutorul dumneavoastra pentru eligibilitatea a 2 proiecte si anume: 1) Salon Cozmetica - in Bucuresti 2) Pensiune agroturistica Buzau Care ... (vezi toată discuția)