avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine creste un copil fara (situatie ipotetica)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine creste un copil fara (situatie ipotetica)

Buna ziua.

Am o fetita, locuiesc impreuna cu tatal ei, dar nu suntem casatoriti.
Nu prea ma dau in vant dupa 'socri'.

Nu stiu de ce (poate depresia postanala :)) ) dar am inceput sa ma intreb la cine ar ajunge fetita mea daca si eu si tatal ei am muri.

Prin urmare, as vrea sa stiu daca pot face niste acte, ceva de genul asta (si cine ar mai trebui sa le semneze/ aprobe in afara de mine- tatal?) pentru ca, intr-o asemenea situatie, fetita mea sa fie crescuta de familia mea, nu de a lui.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:18, 4 Octombrie 2012
Cf Art. 114. din noul cod civil, puteti face asa cunm va doriti, ramane sa alegeti forma
(1) Părintele poate desemna, prin act unilateral sau prin contract de mandat, încheiate în formă autentică, ori, după caz, prin testament, persoana care urmează a fi numită tutore al copiilor săi
(2) Desemnarea făcută de părintele care în momentul morții era decăzut din drepturile părintești sau pus sub interdicție judecătorească este lipsită de efecte
(3) Desemnarea făcută în condițiile prezentului articol poate fi revocată oricând de către părinte, chiar și printr-un înscris sub semnătură privată
(4) Înscrisul prin care se revocă persoana desemnată pentru a fi numită tutore se va înscrie în registrul prevăzut la art. 1.046 sau la art. 2.033, după caz
(5) Notarul public sau instanța de tutelă, după caz, are obligația să verifice la registrele prevăzute la alin. (4) dacă persoana desemnată pentru a fi tutore nu a fost revocată.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire posibil tutore. Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Vin cu urmatoarea intrebare...deoarece nu stim ce ne poate rezerva viata am hotarat impreuna cu sotia sa numim un posibil tutore pentru copii ... (vezi toată discuția)
Tutela minor în caz de deces părinte Petrina29 Petrina29 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati sa fac un act ( ce ar trebui să cuprinda) care sa fie valabil în situația în care fiul meu minor ar trebui să ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)