avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil , cel de al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil , cel de al doilea copil

Buna ziua , sunt in CCC din 9 dec. 2010 pana in 9 dec. 2012 iar la mijlocul lunii martie 2013 urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil . In acest caz in perioada 9 dec. 2012- martie 2013 va trebui sa-mi reiau activitatea la serviciu ? Cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului pentru al doilea copil ? Pentru CCC1 indemnizatia este de 3400 ron. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bimola , utilizator 11:24, 13 Octombrie 2012
1. Deoarece al doilea copil se va naste dupa ce se termina CCC1 veti proceda astfel:
- la terminarea CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- apoi, daca doriti, prezentati certificat medical pentru concediu de maternitate si apoi intrati in CCC2 procedand la fel ca pentru CCC1.

2. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi de 75% (sau 85% daca se va publica legea cu modificarea anuntata) din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- In aceste venituri intra indemnizatia pentru CCC1, indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale sqau de maternitate, sau salarii daca veti si lucra in acaesta perioada.
- Este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat cea pentru CCC1.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privind al doilea copil Uana Uana Buna ziua. As dori sa stiu care mai este legislatia privind indemnizatia de crestere pentru al doilea copil. Eu am nascut in martie 2010 si sunt in concediu de ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)