avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Model de precontract - confidenþialitate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Model de precontract - confidenþialitate

Bună ziua,

Aș avea și eu o întrebare. Am o firmă care se ocupă și de consultanță în afaceri. Mai pe scurt, livrez idei pentru afaceri și planuri de implementare a acestora. Ce aș dori să știu, este dacă există un model de precontract pentru protejarea ideilor? Adică un precontract semnat între ambele părți pentru a-mi proteja ideile. Ca nu cumva să existe un furt și să mă trezesc peste noapte că a doua zi ideea mea este furată.

Mulțumesc în avans :D
Cel mai recent răspuns: Irimescu_Damian , utilizator 19:58, 8 Octombrie 2012
ideile per se nu se protejeaza. totusi, printr-un contract bazat pe acordul partilor, puteti stabili obligatia celeilalte parti de a pastra confidentialitatea ideilor , dar incalcarea acestei obligatii este foarte greu de dovedit intr-un caz real in instanta.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
edipav, utilizator
Aveti nevoie de un acord de confidentialitate. Gasiti un model in linkul de mai jos dar va trebui formulat foarte bine, poate va sfatuiti cu un avocat specializat in domeniu.
[ link extern ]
L.C.
Mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare - furt de idei la interviu andreea82radu andreea82radu Buna ziua, As dori sa stiu, daca exista vreo masura legala, care sa protejeze tinerii ce doresc a se angaja, de furtul intelectual de la interviuri, sau ce ... (vezi toată discuția)
Protejare business plan baiatulmeu baiatulmeu Bună ziua! Am un Business plan dar nu-l pot finanța integral din resurse proprii. M-am gandit sa-l prezint unor finanțatori, dar există varianta ca ... (vezi toată discuția)
Idee inregistrata la osim iahim87 iahim87 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Am o idee cu care as putea sa ma duc la diverse companii si cu aceasta idee, companiile pot sa-si creasca cifra de ... (vezi toată discuția)