avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract civil

Buna ziua,
Ca persoana fizica am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential in constructie. Am achitat aprox. 90% din valoare, apartamentul a fost finalizat dar nu mai am posibilitatea de a achita si restul sumei. Exista cadrul legal de a "vinde" acest antecontract? Adica de a transfera drepturile si obligatiile mele ale acestui antecontract, altui beneficiar?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena_1895 , utilizator 10:16, 5 Octombrie 2012
Antecontractul prin natura lui este o promisiune bilatelara prin care partile se angajeaza sa incheie un contract la o data stabilita de comun acord. Prin clauzele antecontractului v-ati asumat obligatia ca la un termen anume stabilit sa incheiati contractul propriu-zis. Verificati in antecontract ce consecinte sunt prevazute in cazul in care nu va respectati promisiunea de a incheia contractul.
Din punctul meu de vedere nu se poate "vinde" / ceda acest antecontract. Eventual se poate rezilia de comun acord si se incheie altul cu terta persoana.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ce nu e inca gata! OneQuestion OneQuestion Salut, Am achizionat un apartament anul trecut pe baza unui antecontract (am achitat 75% la momentul semnarii antecontractului, iar restul de 25% ramane sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract imobil încă neîntabulat, dar achitat integral. se poate face asta plătindu-se doar un avans înainte de înscrierea în cf? slgf19 slgf19 Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil care momentan nu are CF scos. Imobilul este detinut momentan de o persoana care l-a platit integral ... (vezi toată discuția)