avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata obiecte de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata obiecte de inventar

buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
- se primesc obiecte de inventar prin donatie de societatea X, care au o anumita valoare;
- aceste obiecte se dau pe baza de proces verbal de inchiriere altor societati, incasandu-se in fiecare luna chirie pe baza de factura;

intrebare: in cazul in care se deterioreaza obiectul inchiriat la o terta societate, care sunt pasii si documentele pentru a recupera sub forma de bani respectivul obiect de inventar, de la respective societate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: misaaa , utilizator 07:59, 6 Octombrie 2012
Eu ma gandesc ca ati putea sa facturati obiectele de inventar deteriorate sub forma de despagubiri.Banuiesc ca aveti clauze in contract.
1.se poate cu dispozitie de plata prin casierie?
2.dar in cazul in care clientul meu vrea sa plateasca prin banca ? ce documente folosesc pentru justificare?
multumesc
Obiectul de inventar este un bun ce apartine soc.dvs.
Disp.de plata nu justifica scoaterea din gestiunea dvs.a ob.de inventar.
Soc.respectiva poate plati cu numerar sau prin banca.
o.k., multumesc
dar clientul meu ce documente foloseste pentru a plati prin banca?
:sorry: pentru ca imi solicita documente in baza carora sa poata plati.
pot emite factura pe care sa scriu : obiect de inventar deteriorat?multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
misaaa, utilizator
Exact asta va spuneam.Pentru a va putea plati clientul trebuie sa aiba si o obluigatie de plata.Emiteti factura si clientul va plati prin banca sau cash -daca nu este o factura mai mare de 5000 lei.

Alte discuții în legătură

Incasare cash blueyes0577 blueyes0577 Am o factura emisa catre un client tot persoana juridica.Mi s-a spus ca nu plateste cash pentru ca e ilegal.Este adevarat?Nu stiu ce sa mai cred, plafonul de ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pt asociatia proprietari pmariusf2005 pmariusf2005 asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca? care este legea care stipuleaza acest lucru? (vezi toată discuția)