avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Sunt in discutii cu angajatorii pentru a intrerupe amiabil contractul de munca dintre noi. Argumentul lor este ca nu sunt performantele asteptate in zona mea si restructureaza postul. Conform contractului colectiv de ramura, ales de ei, dar nesemnat de sindicatul angajatilor, au obligatia a doua salarii compensatorii. Pentru o despartire amiabila ei mi-au propus 5 salarii, conditionate de incheierea relatiilor de munca peste cinci luni.
Ce valabilitate poate avea un document incheiat in acest sens?
Poate fi incalcat de vreuna dintre parti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 5 Octombrie 2012
Puteti incerca medierea: acordul de mediere va fi incuviintat de instanta si va deveni titlu executoriu.
Efectele actului juridic civil sunt guvernate de trei principii, in functie de care se stabileste cum si fata de cine se produc aceste efecte: principiul fortei obligatorii, principiul irevocabilitatii si principiul relativitatii.
Principiul fortei obligatorii a actului juridic este consacrat de art. 1270 C.civ., conform caruia "Contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante".

Asadar, incheierea acelui act este valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu uzufruct alfa19 alfa19 Recasatoriti, copii de ambele parti. Fiecare din soti detinem imobile dinaintea casatoriei noastre si dorim sa le vindem copiilor cu clauza viagera de ... (vezi toată discuția)
Principii de baza drept european contracte eduuard eduuard Care sunt principiile care stau la baza dreptului european in materie de contracte? (vezi toată discuția)
Revisal - modificare clauza cim Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Am un salariat care a avut o clauza in CIM, inainte de aparitia Hot 500, prin care in cazul ... (vezi toată discuția)