avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - Modificare clauza CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - Modificare clauza CIM

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Am un salariat care a avut o clauza in CIM, inainte de aparitia Hot 500, prin care in cazul concedierii, primea un numar de salarii brute drept compesatie.
Aceasta prevedere s-a modificat printr-un act aditional, dar nu stim cum sa o inregistram in Revisal, intrucat nu este specificata nicaieri o astfel de modificare. Directorul doreste cumva inregistrarea ei oficiala, pentru a fi sigur ca aceasta modificare produce efecte :O

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 6 Februarie 2012
O astfel de clauza nu se inregistreaza in Revisal ... fiind incheiat un act juridic in acest sens, atunci acesta isi produce efecte de la data specificata in cuprinsul acestuia...
Unul dintre principiile care guvernează efectele actului juridic civil este principiul forţei obligatorii a actului juridic civil, prevazut in art.1270 alin.1 Cod Civil - Contractul valabil încheiat are putere de lege între părțile contractante.

In Revisal nu se inscriu alte clauze ale CIM decat cele referitoare la functie, salariu, sporuri.

Daca ati incheiat un act aditional prin care se renunta la clauza salariilor compensatorii, iar salariatul a semnat acest act aditional, este suficient.
Il puneti la dosarul personal al salariatului si atat. Asa aveti dovada ca acea clauza nu mai este valabila.

Dar numai daca si salariatul a semnat actul aditional. Daca nu l-a semnat.... atunci acel act nu produce efecte, deci clauza este valabila
clio06 a scris:

....
Daca nu l-a semnat.... atunci acel act nu produce efecte, deci clauza este valabila


:-/

Cum poate fi valabila o clauza daca actul aditional nu este semnat de ambele parti?
Multumesc pentru raspuns si .....insanatosire grabnica.
freeelis a scris:

:-/

Cum poate fi valabila o clauza daca actul aditional nu este semnat de ambele parti?


Daca salariatul nu a semnat actul aditional prin care se renunta la clauza salariilor compensatorii, atunci acel act nu produce efecte.
Despre asta era vorba.

Alte discuții în legătură

Conflict de munca Lucian_V Lucian_V Sunt in discutii cu angajatorii pentru a intrerupe amiabil contractul de munca dintre noi. Argumentul lor este ca nu sunt performantele asteptate in zona mea ... (vezi toată discuția)
Anulare act aditional robertsega32 robertsega32 Se doreste anularea unui act aditional, incheiat intre angajator si salariat. Cum ar trebui sa sune enuntul: \"Se abroga actul adtional nr......\" sau \"se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aditional RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum se inregistreaza un act aditional de prelungire durata cim in Revisal. Data incheierii trebuie sa coincida cu data la care il inregistrez in Revisal sau ... (vezi toată discuția)