avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna seara,

Cazul meu:
Tatal meu a murit acum 3 ani. Eu sunt unicul copil, el detinea un apartament impreuna cu mama. Inutil sa va explic relatia mea cu mama, care se rezuma la termenul "colocatar si-atat". Dezbaterea mostenirii a fost facuta in Mai. Inca de la inceput ne-am inteles sa imi dea partea mea de bani pentru cele 3/8 mostenite, ca sa ne separam definitiv. Intre timp, din cele 5/8 ale ei, 3/8 le-a vandut prietenului ei, cu acordul meu, de buna-credinta.
Timpul a trecut, m-au dus cu zaharelul pana acum ca imi dau banii partea mea (evaluata la minimul de pe piata la notar, nu la valoarea reala, dar asta e deja alta discutie), dar nu s-a intamplat nimic si nu vad sa se intample in viitorul apropiat.

Intrebarea mea e: cum pot sa fac sa primesc partea mea de bani, rapid, prin intermediul instantei?

Multumesc anticipat!!

Cu respect,
Laura
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
ContSters90552, utilizator
Rapid prin intermediu instantei nu se poate. Prin instanta inseamna sa dezbateti partajul de pe urma tatalui, adica mai multe termene de judecata . Cea mai rapida cale este la notar prin buna intelegere.
Nu precizati daca ati renuntat la mostenire!

Nu precizati daca s-a intocmit un act scris in legatura cu acea suma de bani promisa!

Daca nu s-a intamplat niciunul din aceste lucruri, atunci puteti deschide o actiune de iesire din indiviziune.

Nu precizati in ce mod a vandut prietenului ei: prin chitanta de mana sau prin act autentificat la notar?

Daca s-a facut vanzarea la notar cu acordul expres al dvs. si daca s-a mentionat suma de bani ce va revine, atunci aveti un drept de creanta impotriva celui de la care ar trebui sa incasati suma de bani respectiva.

Va recomand sa apelati la un mediator. Exista sanse sa rezolvati ceva mai repede.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu am renuntat la mostenire, dar nu mi-a trecut prin cap, atunci cand am semnat ca sunt de acord cu vanzarea, la notar, sa stipulez si ca vreau banii. Mi se parea de bun-simt, fiind o chestiune deja ras-discutata si aprobata.

La notar as merge, dar nu vad calea. Ea nu ar vrea sa vanda casa si ma amageste cu "mai asteapta si tu putin, poate facem rost de bani si iti dau". Avand in vedere relatia noastra si faptul ca fiul meu sufera cel mai mult de pe urma acesteia, nu mai pot astepta. Deja am ajuns la :"n-am chef sa il duc la scoala azi si n-am chef sa ii dau de mancare. esti ma-sa, descurca-te".
jurefani a scris:

Va recomand sa apelati la un mediator. Exista sanse sa rezolvati ceva mai repede.

Suna frumos, dar imposibil in cazul nostru. Nu ma pot intelege omeneste cu ea. Imi pare tare rau sa spun asta, dar nu ii doresc nimanui o astfel de mama. Eu deja m-am consolat cu ideea ca n-am avut decat un singur parinte adevarat, celalalt e parinte doar cand ii serveste propriilor interese.

Alte discuții în legătură

Sunt avocatii mediatori de drept ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti In cartea “ MEDIEREA – O perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor “ scrisa de Freddie Strasser ( psihoterapeut) si Paul ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului Cristi_33 Cristi_33 Buna ziua, exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun ... (vezi toată discuția)