avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doi tineri care au trait 9 ani in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doi tineri care au trait 9 ani in concubinaj

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Nepotul meu a trait 9 ani in concubinaj cu o tanara in apartamantul surorii mele (care este mama baiatului). Din aceasta convietuire a rezultat un copil, care acum are 8 ani. Relatia intre cei doi s-a inrautatit treptat, ca acum o luna tanara cu copilul lor a parasit domiciliul. Intrebarea mea este: Care sunt obligatiile nepotului fata de copilul minor, si daca are vreo obligatie fata de tanara, care actualmente nu lucreaza?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:17, 27 Ianuarie 2005
Fata de tanara in principiu nu are obligatii, insa in ceea ce priveste copilul treaba sta cu totul altfel.
Daca el este cel trecut in certificatul de nastere la rubrica tata, atunci are toate obligatiile si drepturile ce reies din calitatea de parinte.
incercati sa ii aduceti pe fugiti inapoi, este pacat sa renunte la ideea de familie, chiar daca nu au oficializat'o. ..convigeti'va sora sa il determine pe tata sa isi aduca si femeia inapoi, nu numai pruncul. aceasta nu este numai lupta copiilor, dar si a parintilor acestora, iar toata familia trebuie sa lupte sa le arate unde si ce au gresit si sa incerce sa ii aduca inapoi - convocati reuniuni de familie, cat si reuniuni cu socrii..
trebuie sa manifestati pro-activitate..
De acord cu raspunsul anonim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort familie tanara cu mai multi copii parinteionvasile parinteionvasile Buna ziua fratilor, Apelez la ajutorul vostru in a consilia un tanar ce are probleme matrimoniale ce eu le consider ca iesite din comun. In mare voi expune pe ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru copilul recunoscut de tatal in inchisoare ? mariamari mariamari Buna ziua. As dori sa aflu cum se poate rezolva o situatie atat de dificila ca a mea. Acum 2 luni am nascut nefiind insa casatorita cu tatal copilului. Acum 4 ... (vezi toată discuția)