Socrul meu a cumparat o casa fara contract in urma cu 26 de ani si am inteles ca se pot da acte din oficiu daca esti trecut la rol la primarie cu o vechime de peste 22 de ani! Acum de cateva luni socrul meu a decedat iar la primarie au trecut-o pe nevastamea la rol deoarece tatal ei a decedat si ea este urmas. Intrebarea este: Se mai pot da acte din oficiu pe nevastamea prin taxa de succesiune sau alte cai, daca socramiui a decedat? Va multumesc
Ca sa fie trecuta sotia dvs la rolul socrului, trebuia ca aceasta sa dezbata succesiunea dupa tatal dansei. In baza carui act au trecut-o la rol, pt ca neavand socrul act pt acel imobil, evident nu avea cum sa faca succeiunea. Reveniti cu informatii va rog.
Exista posibilitatea unei actiuni in instanta privind uzucapiunea, folosinta indelungata 30 ani, prin care faceti dovada ca ati achitat impozitul, iar sentinta data sa fie actul de proprietate.
La impozite ,la primarie a fost trecut socramiu de cand a cumparat casa adica din 1986 si in aprilie anul acesta a mers nevastamea sa scoata adeverinta pentru APIA pe pamantul ce este trecut in evidenta primariei la numarul de casa de care vorbesc, pamantul a fost cumparat cu contract vanzare cumparare si iau spus ca o va trece pe ea in locul lui la impozite, pamant si casa, pentru ca este urmas si soacramea nu au fost cununata legitim cu el, am inteles ca mergea dat din oficiu cat a trait socramiu dar acuma nu stiu ce se va intampla,. Cei care au avut casa nu au nici un fel de pretentie, va multumesc
Nu exista notiunea de a primi din oficiu un imobil, este vorba de un proces in instanta de uzucapiune. Ciudat mod de a pune pe rol pe sotia dvs, fara sa aibe un document justificativ, in cazul dvs succesiunea neexistand.
In situatia dvs, am spus mai sus trebuie facuta succesiunea dupa tata si actiune in instanta pt folosinta indelungata-uzucapiune, dar atentie, perioada este de 30 ani.
In primul post ati spus ca a cumparat o casa fara contract de vanzare, iar in al doilea spuneti ca pamantul a fost cumparat cu contract de vanzare, este vorba de doua situatii diferite?