Am depus acum 2 zile prin posta o cerere de demisie din cauza neplatii salariilor restante, invocand articolul din codul muncii care atesta dreptul meu de a demisiona fara preaviz.
Angajatorul a refuzat sa inregistreze cererea, contactandu-ma telefonic si amenintandu-ma ca poate reuni o comisie formata din colegi care sa ateste ca nu m-am prezentat la program. Precizez ca nu au fost platite 2 salarii din primavara si doua din vara.
Angajatorul doreste o intalnire fiindca \"nu accepta conditiile cererii\", ci demisia de comun acord. Eu totusi nu mai vreau sa ma intorc in firma, din cauza restantelor salariale si relatiilor tensionante cu directorii.
Ce pot face daca angajatorul a refuzat sa inregistreze cererea iar eu nu m-am mai prezentat la serviciu?
Precizez ca in luna iunie am mai avut o discutie cu directorii care au promis atunci plata salariilor restante, dar de atunci nu s-a mai virat nici un ban, nici macar pentru august si septembrie. Nu am avut instiintari de la angajator, atentionari sau opriri din salariu.
1) păstrați probele expedierii poștale : Factura poștei de expediere a scrisorii recomandate ; Confirmarea cu semnătura de primire a recomandatei.Vă vor fi de folos mai târziu.
2) NU dați curs propunerii de întâlnire cu angajatorul (e viclean și vă atrage într-o capcană),
3) pretinsa ”comisie” va întocmi un act mincinos care va duce la sancțiunea (abuzivă) dvs., chiar și posibila desfacere a contractului de muncă etc etc.În caz de litigiu cu acea societate : veți dovedi ADEVÃRUL cu actele pct. 1 de mai sus, mai mult, angajatorului i se poate întocmi un micuț dosărel penal+comisiei mincinoase,
4) angajatorul încearcă folosirea împotriva dvs. a factorului psihologic, ca să vă determine pe direcția voită lui și în dezavantajul dvs.Nu cedați! Reveniți cu noutăți și vom mai vedea.Curaj !