avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Liber profesionist sau PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Liber profesionist sau PFA

Am terminat Facultatea de educatie fizica si sport ,am fost angajat cu functia de referent 5 ani de zile in domeniul dansului ca instructor de dans si as vrea sa continui aceasta meserie independent de o institutie . Spuneti-mi va rog pentru ce anume sa optez si care sunt pasii care trebuie urmati . Va multumesc !
Va deplasati la Finante cu atestatul detinut si solicitati infiintarea unui PFA !
Documntele de acolo sunt tip.
Infiintarea unui PFA presupune in primul rand prezentarea la Registrul comertului pentru rezervarea denumirii
[ link extern ]
apoi intocmiti un Contract de comodat intre proprietarul spatiului pe care il veti folosi ca sediu profesional si dvs in calitate de reprezentant legal al PFA-ului in curs de constituire.
vedeti documentele ce va mai sunt necesare
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] .
Dupa ce obtineti de la registru certificatul de inregistrare va prezentati si la Administratia Finantelor publice si va inregistrati si la ei.....
Succes!

Domnul avocat cu siguranta a vrut sa spuna persoana fizica independenta(PFI), PFA-ul se infiinteaza numai la Registrul Comertului
rolandmindrila a scris:

Va deplasati la Finante cu atestatul detinut si solicitati infiintarea unui PFA !
Documntele de acolo sunt tip.

Va sfatuiesc sa recititi OUG 44/2008
[ link extern ]

unmoeglich a scris:

Domnul avocat cu siguranta a vrut sa spuna persoana fizica independenta(PFI), PFA-ul se infiinteaza numai la Registrul Comertului

PFI = profesie libera (medic, avocat, notar, expert contabil, consultant fiscal, etc) exista legi speciale penru fiecare profesie, persoana fizica pentru a profesa independent are nevoie de autorizatie de la Institutia care i-a elberat certificatul de atestare.
Daca exista lege speciala pentru instructorul de dans atunci e PFI....eu una, nu am cunostinta de o astfel de lege speciala....

Alte discuții în legătură

Pot fii pfi,ca scriitor? almasirbu almasirbu Buna ziua,as vrea sa va intreb si eu ceva.Am scris o carte si am publicat-o pe amazon.Acolo se vinde destul de bine dar as vrea s-o public si in Romania. Din ... (vezi toată discuția)
Pfa administratia financiara popescusonia popescusonia Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca pot sa ma inregistrez ca PFA la administratia financiara a sectorului de care apartin, fara sa fie nevoie de ... (vezi toată discuția)
Kinetoterapeut pfi siempreska siempreska Buna seara! Un absolvent de kinetoterapie doreste sa incheie un contract de prestari-servicii cu un spital; in ce forma poate lucra legal? Am inteles ca o ... (vezi toată discuția)