avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit POT FII PFI,CA SCRIITOR?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

POT FII PFI,CA SCRIITOR?

Buna ziua,as vrea sa va intreb si eu ceva.Am scris o carte si am publicat-o pe amazon.Acolo se vinde destul de bine dar as vrea s-o public si in Romania.
Din pacate sunt pensionata pe caz de boala,gr.II si nu pot sa ma inregistrez ca
PFA.Intrebarea mea este:daca am voie sa fiu PFI si in ce conditii as putea sa ma inregistrez la fisc,sa lucrez in mod legal si,in acelasi timp,sa nu-mi afecteze pensia.
PFA = meseriasii, cei care desfasoara o activitate economica(Og 44/2008)
PFI = profesie libera (medic, avocat, notar, expert contabil, consultant fiscal, etc) exista legi speciale penru fiecare profesie, persoana fizica pentru a profesa independent are nevoie de autorizatie de la Institutia care i-a elberat certificatul de atestare.
2. pentru a nu gresi, cel mai simplu e sa intrebati la finante care sunt obligatiile dvs in calitate de PFI
3. 16% din venit - cheltuieli deductibile
4. daca furnizati servicii nu va inregistrati ca si platitor
5. intrebati la reg comertului
6. Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor pentru a putea fi deduse sunt:
a) să fie efectuate în interesul direct al activităţii;
b) să corespundă unor cheltuieli efective şi să fie justificate cu documente;
c) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.
Imi pare rau ca nu stiu mai multe. E un domeniu nu prea comun.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber profesionist sau pfa vasileroibu vasileroibu Am terminat Facultatea de educatie fizica si sport ,am fost angajat cu functia de referent 5 ani de zile in domeniul dansului ca instructor de dans si as vrea ... (vezi toată discuția)
Combustibil pfa, pfi cactusul cactusul Vreau sa intreb daca bonurile de combustibil se pot deduce integral pt anul 2011 pentru \"Actvitati auxiliare intermediere financiare, exclusiv activitati de ... (vezi toată discuția)
Cine poate face sponsorizari? andreeaoradea andreeaoradea Cine poate face sponsorizari catre un ONG? pot face si intreprinderile individuale? sau asociatile familiale? la acestea este aplicabila legea conform careia ... (vezi toată discuția)