avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE

Am 48 ani. Am lucrat 6 ani in siderurgie, unde am avut grupa speciala de munca.Am 22 ani de politie judiciara unde este grupa speciala . Va rog sa-mi spuneti daca pot iesi la pensie, in ce conditii si cat as putea pierde la pensie fata de pensia la limita de varsta ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:40, 6 Octombrie 2012
Data nasterii 10.08.1964 , sex masculin. Multumesc !
57 de ani si 10 luni - 13 = 44 de ani si 10 luni.

Legea 263/2010

Art. 60
(1) Reducerile varstelor standard de pensionare prevazute la art. 55, precum si cele prevazute de alte acte normative pot fi cumulate fara ca reducerea totala sa fie mai mare de 13 ani.
(2) Varstele de pensionare reduse in conditiile alin. (1) nu pot fi mai mici de 50 de ani pentru femei si de 52 de ani pentru barbati, respectiv de 45 de ani pentru persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).

-Conditia de varsta(redusa) este de 45 de ani.
-Conditia de stagiu este de 25 de ani si 9 luni.
Asadar indepliniti ambele conditii(varsta siu stagiu)pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ioangaspar ioangaspar Sunt de sex feminin ,nascuta la 26.12.1953 ,am un stagiu complet de cotizare de 27 ani si 8 luni din care 13 ani 10 luni si 29 de zile la gr 1 de munca.Cand ... (vezi toată discuția)
Armata ca si vechime in munca floring2000 floring2000 Va rog , dacă vreţi,sa-mi răspundeţi la mail multe întrebări : În anul 1983 am terminat liceul şi am mers in armata 9 luni la T.R. După armată, ... (vezi toată discuția)
Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? ContSters61634 ContSters61634 Reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I sau a II a se cumulează sau nu cu reducerea de maxim 5 ani la stabilirea pensiei anticipate , respectiv ... (vezi toată discuția)