avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Sunt de sex feminin ,nascuta la 26.12.1953 ,am un stagiu complet de cotizare de 27 ani si 8 luni din care 13 ani 10 luni si 29 de zile la gr 1 de munca.Cand pot iesii la pensie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:11, 27 Septembrie 2012
Va puteti pensiona oricand pentru limita de varsta, deoarece la 13 ani de grupa 1 sau conditii speciale se reduce varsta standard cu 6 ani si 6 luni.In conditii normale puteati iesi la pensie la 59 ani si 7 luni, in iulie 2013, cu un stagiu complet de cotizare de 29 ani si 7 luni.

Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 ani si 6 luni(6 luni la 1 an).
-Aduc o reducere cu 2 ani si 6 luni a varstei standard de pensionare(59 de ani si 7 luni).
In aceste conditii va puteti la limita de varsta la 57 de ani 1 luna.
In acest moment indepliniti cele doua conditii pentru pensie la limita de varsta:
-Conditia de varsta(redusa)=57 ani si 1 luna.Aveti 58 si 9 luni.
-Conditia de stagiu =29 de ani si 7 luni.Aveti 27 si 8 luni + 6 ani si 6 luni = 34 si 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare olgamaria olgamaria Sunt nascuta in18 oct 1961 am 32 ani lucrati din care 12 ani in grupa a doua de munca.Cand ma pot pensiona?Va multumesc.. (vezi toată discuția)
Determinarea varstei de pensionare mirceamandrut mirceamandrut Buna ziua, Am urmatoarea situatie: conform calcului de determinare varsta de pensionare pentru femei, eu pot iesi la pensie in luna septembrie 2012, cand ... (vezi toată discuția)