Va expun pe scurt situatia.
Unul din soti( )A in cererea de partaj solicita partajarea unui cont de economii deschis la banca in valoare de 5000 Euro.
Celalalt sot (B) in recoventionala susutine ca nu exista acel cont de economii si cere partii adverse sa faca dovada existentei acelui cont. Instanta i-a pus in vedere sotului (A) sa vina cu un extras de la banca. Sotul (A) nu a adus instantei niciun extras.(nu era nici titular nici imputernicit pe cont).
Cat trebuie sa taxeze sotul A care a solicitat intpducerea la masa partajabila a acestei sume, si cat trebuie sa taxeze sotul B?
Stimat(a) m_ella2005. Am inteles ce-mi spuneti in ultimul mesaj. Dar, daca sotul A cere ceva ce nu exista in cererea lui, el taxeaza 3%. Celalat sot B in reconventionala susutine ca nu exista acel ceva, taxand si el normal 3% din valoare. Instanta nici nu mai e nevoie sa constate ca exista acel ceva, pt ca sotul A renunta la acel ceva, ulterior printr-o cerere scrisa.
Ce se intampla cu taxa de timbru deja platita atat de sotul A cat si de sotul B (3% fiecare) pt
acel ceva? ASTA E INTREBAREA!!!!! Sotul A ii da sotului B cv taxei de timbru, sau instanta inapoieaza taxa de timbru sotului B?
Taxa de timbru
crysha
Cum se calculeaza taxa de timbru? De exemplu intr-un proces in care o persoana da in judecata o alta persoana pentru o suma de bani care i se cuvine. (vezi toată discuția)
Taxa de timbru
florin2014
Care este taxa de timbru pentru dezbaterea succesorala in instanta?
Daca dezbaterea in instanta are loc la mai mult de 2 ani de la deces se percep taxe ... (vezi toată discuția)