Astazi am fost anuntata de o salariata pe care am suspendat-o in luna august, ca i-a fost respins dosarul de indemnizatie. A fost in crestere copil pentru 2 copii si acum il are pe al teilea. M-a anuntat ca a nascut cand trebuia suspendata. Nu mi-a adus concedii medicale sau sa anunte societatea in vreun fel. Am suspendat-o in august insa ea nu a avut niciun venit in ultimele luni anterioare nasterii asa ca i-a fost respins dosarul de indemnizatie.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu am suspendat-o din august si i-a fost respins dosarul, ce este de facut acum? Trebuie sa revina in activitate? Cum fac cu aceasta perioada in care ea a fost suspendata?
Angajatorul nu putea sa procedeze la suspendarea contractului de muncă făra a avea cererea angajatului și documentele justificative care să îi motiveze solicitarea de suspendare a contractului individual de muncă.
Angajatorul nu poate suspenda contractul de muncă al unui angajat pe vorbe , zvonuri !!! Dacă angajatul a fost în concediu și respectiv indemnizație pentru creșterea altor copii născuți anterior nașterii ultimului copil, trebuia să depună la angajator o cerere de prelungire a suspendării contractului de muncă și trecea dintr-un concediu în altul pentru cresterea copilului născut ultimul,
Aceasta ar fi procedura legală, în temeiul OUG 111/2010 și chiar OUG.148/2005, completate și modificate până la 30.09,2012.
Pentru a ne pronunța cu privire la situația concretă a acestui caz sunt necesare și alte precizări, respectiv data nașterii primului copil, al celui de al doilea și în final al celui de al treilea copil, precum și dacă a fost beneficiară a indemnizației de creștere copil ;
Ea a facut cerere de suspendare, nu am suspendat pe vorbe sau zvonuri. I-am prelungit suspendarea si i-am completat o adeverinta in baza careia sa i se aprobe acest dosar de indemnizatie.
I-am spus sa imi trimita scata adresa prin care i-a fost respins dosarul ca sa vedem exact despre ce este vorba.
Care este perioada pentru care a fost in CCC? si care este data nasterii celui de-al treilea copil?
In functie de aceste date si de statulul salariatei respectivei se poate exprima un punct de vedere daca AJPIS a avut sau nu dreptate .
Oricum decizia de respingere a dosarului poate fi contestata, in conditiile prevazute de lege.