avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar indemnizatie crestere copil respins
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar indemnizatie crestere copil respins

Buna ziua,

Astazi am fost anuntata de o salariata pe care am suspendat-o in luna august, ca i-a fost respins dosarul de indemnizatie. A fost in crestere copil pentru 2 copii si acum il are pe al teilea. M-a anuntat ca a nascut cand trebuia suspendata. Nu mi-a adus concedii medicale sau sa anunte societatea in vreun fel. Am suspendat-o in august insa ea nu a avut niciun venit in ultimele luni anterioare nasterii asa ca i-a fost respins dosarul de indemnizatie.

Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu am suspendat-o din august si i-a fost respins dosarul, ce este de facut acum? Trebuie sa revina in activitate? Cum fac cu aceasta perioada in care ea a fost suspendata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 5 Octombrie 2012
Angajatorul nu putea sa procedeze la suspendarea contractului de muncă făra a avea cererea angajatului și documentele justificative care să îi motiveze solicitarea de suspendare a contractului individual de muncă.
Angajatorul nu poate suspenda contractul de muncă al unui angajat pe vorbe , zvonuri !!! Dacă angajatul a fost în concediu și respectiv indemnizație pentru creșterea altor copii născuți anterior nașterii ultimului copil, trebuia să depună la angajator o cerere de prelungire a suspendării contractului de muncă și trecea dintr-un concediu în altul pentru cresterea copilului născut ultimul,
Aceasta ar fi procedura legală, în temeiul OUG 111/2010 și chiar OUG.148/2005, completate și modificate până la 30.09,2012.
Pentru a ne pronunța cu privire la situația concretă a acestui caz sunt necesare și alte precizări, respectiv data nașterii primului copil, al celui de al doilea și în final al celui de al treilea copil, precum și dacă a fost beneficiară a indemnizației de creștere copil ;
Ea a facut cerere de suspendare, nu am suspendat pe vorbe sau zvonuri. I-am prelungit suspendarea si i-am completat o adeverinta in baza careia sa i se aprobe acest dosar de indemnizatie.

I-am spus sa imi trimita scata adresa prin care i-a fost respins dosarul ca sa vedem exact despre ce este vorba.
Care este perioada pentru care a fost in CCC? si care este data nasterii celui de-al treilea copil?
In functie de aceste date si de statulul salariatei respectivei se poate exprima un punct de vedere daca AJPIS a avut sau nu dreptate .

Oricum decizia de respingere a dosarului poate fi contestata, in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare adeverinta cic gina2010 gina2010 Buna ziua cum se va completa adeverinta ref. la veniturile realizate pe ultimele 12 luni, tinand cont ca salariata, care se afla in primul concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani noa.brigi noa.brigi Va rog sa-mi raspundeti daca se poate! Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida. In august ar trebui sa lucrez dar voi ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca pt cresterea copilului kindbutnottoomuch kindbutnottoomuch Buna ziua. Am o intrebare legata de suspendarea condractului de munca dupa nasterea unui copil. Am nascut pe 1 iulie, am avut concediu in mai 8 zile, iunie, ... (vezi toată discuția)