Avem un diferend cu firma care se ocupa de administrarea blocului in care locuiesc. Avem contoare de apa calda si rece in apartament. Desi de ani buni depunem in fiecare luna la cutia postala a Asociatiei consumul lunar, am constatat ca pe luna iulie ne-au trecut cu un asa-zis consum pe pausal - 10 mc de persoana. Iar cum noi suntem 4 persoane la intretinere, ne-au trecut 40 mc de apa rece (noi am consumat doar vreo 4...). Cifra nu reiese, asa cum s-ar crede, din diferenta dintre consumul total si cel contorizat ci este un fel de conventie facuta intre firma si administratie. Am facut cerere la Administratia blocului sa ni se ia in considerare consumul real, contorizat, si ni s-a aprobat. Dar, astazi am primit un telefon de la firma respectiva in care ni s-a explicat ca nu ni se poate aproba cererea si ca, pe scurt, trebuie sa platim acei 40 de mc, dar fara sa se faca apoi nici o regularizare. Deci, pur si simplu, din buzunarul nostru. Mai mult, ni s-a explicat ca au vorbit cu cei de la Administratie si le-au spus ca daca ne aproba cererea, diferenta de 36 mc va fi platita de toti ceilalti din bloc. Subliniez ca acesti 10 mc de persoana sunt o conventie, o cifra fixa, convenita, se pare, sa fie platita pe pausal, aparent fara o explicatie logica, legata de consumul total facturat.
Mie mi se pare aberant sa platim din buzunar 36 mc, in conditiile in care ei nu se vor regasi niciodata in consumul nostru. Ce putem face in acest caz?
La mine la asociatie se procedeaza in felul urmator:
- exista un tabel la proprietar, in care sunt trecuti indecsii si care este semnat de casier sau presedinte in momentul transmiterii;
- exista acelasi tabel la casier pe care il completeaza acesta si il semneaza proprietarul.
In acest fel totul este clar. Pausalul este o alta poveste si se regleaza conform unor reguli stabilite de comun acord intre proprietari si asociatie.
Pausal
robert_dtb
stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii
Tonyde
Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal.
Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)