avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere de 15% in caz de accident
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere de 15% in caz de accident

Buna ziua ,lucrezi la o firma privata si sunt sofer de meserie,am avut un accident de masina acum o luna de zile si asiguratorul a dat verdict de culpa comuna,la firma la care lucrezi au spus ca trebuie sa platesc15%din valoarea reparatiei pt.ca la angajare am semnat un act, ca daca sunt vinovat de producerea unui accident suport 15%din valoarea reparatiei,eu disperat de loc de munca am semnat,dar precizez ca un este inscris in contractul de munca asa ceva si nu mi sa acordat nici un exemplar din aceasta hartie este legal sau nu,se poate ataca cumva,sau sunt bun de plata?suma ar fii destul de mare de trei ori sariul meu de pe o luna.va multumesc anticipat .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 6 Octombrie 2012
Buna seara,
In primul rand, angajatorul este obligat sa-ti aduca la cunostinta printr-o informare scrisa, asupra continutului contractului individual de munca, inainte sa semnezi contractul individual de munca propriu zis. In cazul tau, contractul individual de munca ar trebui sa contina si o anexa care se numeste contract de custodie, acolo se specifica cum iti este predat automobilul si in ce conditii. Tot acolo scrie si ce se intampla daca avariezi automobilul.
Daca ai semnat asa ceva, angajatorul este in drept sa-ti impute toata reparatia sau macar o parte din ea. Daca nu ai semnat asa ceva ii va fi cam greu sa-ti ia banii.
Si chiar daca nu este inscris asa ceva in c.i.m. se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs in cazul in care ati acuzat un prejudiciu angajatorului ... Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere de 15% in caz de accident brigittaj brigittaj buna ziua tuturor,lucrezi la o firma privata si sunt sofer de meserie,am avut un accident de masina acum o luna de zile si asiguratorul a dat verdict de culpa ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala! mihaila ionut mihaila ionut Sper sa ma ajutati si pe mine intr o problema!Am lucrat la o societata aproximativ 2 sapt fara cim si dupa asta am semnat un cim!Acum e posibil sa fiu in ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc? fluxi fluxi lucrez la o firma de transport persoane extern.de cateva luni am zgariat un autocar de un perete am fugit de la locul accidentului asta se intampla in ungaria. ... (vezi toată discuția)