avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de dobanda si penalitati intarziere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de dobanda si penalitati intarziere

buna seara

ma aflu intr-un proces de pretentii cu fosta sotie.am avut un credit impreuna,eu am achitat creditul ,si acum am dat-o in judecata sa-mi recuperez partea ei din credit.
acum in instanta ea sustine ca nu-mi da decat jumatate din partea ei,pentru ca eu am achitat creditul mai devreme de termen,si am achitat mai putin decat stabilise instanta partea ei.nu mi se pare corect ca acum sa fie iar impartit la doi,atata timp cat ea nu a platit deloc.intreb,in cadrul procesului de pretentii,pot sa-i cer dobanda la jumatate din credit(partea ei) si penalitati pe zi la banii care eu i-am platit in contul ei?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:03, 6 Octombrie 2012
Nu ii puteti pretinde dvs personal dobanda si penalizari care sa nu fie prevazute intr-un act juridic.

Creditul are inglobat in rata atat debitul principal cat si dobanda, pe care trebuie sa le achite.

Ceea ce puteti solicita dvs este actualizarea sumei platite in contul datoriei cu dobanda legala, pana la data achitarii efective a debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari creante yda57 yda57 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire continuata dupa plata intregii creante LYVIAM LYVIAM Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda dupa incuviintare executare silita. MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie. Solutie: Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc ... (vezi toată discuția)