avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Neimpozitarea programatorilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Neimpozitarea programatorilor

Am inregistrat un PFA avand codul CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda...) . As dori sa aflu cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de art. 55 alin. 4, lit. l din CF 2012, anume, nu sunt impozabile "veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator..."
Cel mai recent răspuns: neculaoctav , utilizator 19:12, 29 Noiembrie 2013
Agent economic, salariat, srl ...din punctul de vedere al platii taxelor, e doar semantica. Nu ar trebui sa existe discriminare. Cand legea face injust soiul acesta de "diferenta" ... ce ne ramane noua? Evaziune pentru unii si haiducie pentru altii.
Deja intram in alta zona. Si eu sunt de principiu ca statul ar trebui sa impoziteze pe toata lumea la fel, dar acesta are alt punct de vedere.

Eu nu am facut decat sa va spun cum este legea.
Buna seara, am citit comentariile dvs de mai sus si am o intrebare : daca esti angajat cu contract de munca si angajatorul iti impune sa treci pe PFA pt ca ai o profesie liberala la baza , iar ceilalti salariati care nu au o profesie de acest gen pe baza careia isi pot face un PFA, raman angajati cu carte de munca, nu reprezinta asta un act de discriminare fata de cei cu profesii liberale din firma? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)