avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pot sa infiintez o intreprindere familiala/individuala ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pot sa infiintez o intreprindere familiala/individuala daca sunt functionar public?

Buna ziua! Am cateva intrebari la care raspunsurile dvs. mi-ar putea fi de foarte mare ajutor:

1. Statutul de functionar public ma poate impiedica sa infiintez o II/IF sau nu exista restrictii legale referitoare la aceste conditii?

2. Daca sotia este in perioada de intretinere a copilului, ea poate infiinta o astfel de intreprindere?

3. Daca infiintez o astfel de intreprindere (activitate de productie), in colaborarea mea cu SRL-urile, ar putea interveni dezavantaje pentru faptul ca nu sunt si eu la randul meu SRL? Ma refer aici la chestiuni ca de ex.: recuperarea TVA-ului de catre SRL-urile colaboratoare, "imaginea" unei II/IF in fata unui colaborator de tip SRL, sau daca mai exista posibile dezavantaje pe care nu le regasesc acum.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:22, 25 Ianuarie 2009
Nu puteati infiinta o asemenea intreprindere failiala daca aveti calitatea de functionar public. Sotia daca nu este functionar publiuc cu salariat care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate infiinta o asemenea intreprindere cit priveste avatajele si dezavanatale celor doua forme de activitate vizate de dv. le puteti cunoaste cititnd legea nr. 31/90 privind societatile comericlae si legea nr. 300/2004 privind activitato economice independente desfasurate de persoane fizice.
In fraza urmatoare "Sotia daca nu este functionar publiuc cu salariat care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate infiinta o asemenea intreprindere..." va referiti la faptul ca sotia nu trebuie sa fie nici macar salariat?

Va multumesc pentru promptitudinea dvs. si pentru raspunsurile date.
Ca functionar public cu puteti detine SRL, sau PFA, AF ...........
Sotia daca este tot functionar public la fel.
Sotia daca nu este functionar public dar fiind in CIC poate infinta SRL,PFA, AF dar pentru a beneficia in continuare de CIC nu trebuie sa realizeze vanituri din activitati profesionale.De ex. daca este PFA trebuie sa aiba activitatea suspendata pana la incetarea CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)
Medic specialist - infiintare pfa, cmi sau srl? dling83 dling83 Buna ziua. Sotia mea este proaspat medic specialist. Doreste sa se angajeze la o clinica particulara (SRL) si trebuie sa incheie un contract de colaborare cu ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)