Sotul meu are concediu medical cu diagnosticul de Angina pectorala instabila. La prezentarea concediului la sediul firmei, sefa de magazin mi-a spus sa avem grija , ce diagnostic se trece pe concediul medical, pentru ca e posibil ca sa fie concediat din aceasta cauza.Locul de munca este la un supermarket, pe post de vanzator, a fost angajat de 2 ani, clinic sanatos.
1. Numai medicul de medicina muncii, care deserveste pe angajator, poate hotari daca sotul dvs. mai este apt sau nu, din punct de vedere medical, pentru postul respectiv.
2. Exista o prevedere in Codul muncii care spune:
Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
...
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
...
3. Tot medicul de medicina muncii este cel care hotaraste daca sotul va fi trimis la organele de expertiza medicala.
Pot obtine somaj?
mariusgmg
mama mea are 28 de ani vechime in campul muncii,datorita starii de sanatate agravate nu mai poate lucra,dar nici nu se poate pensiona pe caz de boala,Poate ... (vezi toată discuția)